Αρχίζουν σεμινάρια για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Γερμανία. Στην Ελλάδα;

Λόγω των αυξανόμενων ατυχημάτων με τη συμμετοχή e-scooters

  • -
  • -

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στη Γερμανία η αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς καταγράφονται συνεχώς συμβάντα με συγκρούσεις και τραυματισμούς.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός DVW (Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας) ανακοίνωσε την έναρξη σεμιναρίων για τους χρήστες e-scooters, προκειμένου να κινούνται μέσα στο αστικό περιβάλλον με ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Το πρόγραμμα σεμιναρίων χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών. Ο DVW ζητά υπευθυνότητα από τους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας.

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Στην Ελλάδα την αποστολή διαμόρφωσης πλαισίου λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών έχει αναλάβει επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομίας και Προστασίας του Πολίτη, την ΚΕΔΕ, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...