Νέο Opel Corsa GS Line: Με βαριά σπορ κληρονομιά (vid)

Η γερμανική μάρκα παρουσίασε στη Φρανκφούρτη τον «αθλητή» της νέας γενιάς Corsa

  • -
  • -

Στην παρουσίαση του νέου Opel Corsa GS Line προχώρησε η Opel στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Φρανκφούρτης, 32 χρόνια μετά την πρεμιέρα του πρόγονού του, του θρυλικού Opel Corsa A GSi στο ίδιο μέρος.

Οι σχέση συγγένειας μεταξύ των δύο μοντέλων γίνονεται εμφανής με την πρώτη ματιά και δη από το χρώμα chill-red, πλαισιωμένο από τη μαύρη οροφή. Κάτω από το καπό εδρεύει ο turbo 1,2 κινητήρας των 130 ίππων και των 230 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με 8ταχυτο αυτόματο κιβώτιο. Με τον εν λόγω, κορυφαίο βενζινοκινητήρα το Corsa αγγίζει τώρα την  ταχύτητα των 208 km/h και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

Σπορ κληρονομιά

Το νέο μοντέλο κληροδοτεί την πλούσια κληρονομιά του GSi, το οποίο αποτελεί το «διακριτικό» των απόλυτα sport μοντέλων, όπως είναι τα Kadett E GSi, Manta GSi και το Opel Corsa GSi. Το τελευταίο έφερε βάρος 820 kg, διογκωμένα τόξα θόλων τροχών, σπορ καθίσματα, 100 ίππος και τελική 188 km/h. Το 0-100 km/h αποτελούσε υπόθεση 9,5 δευτερολέπτων, ενώ για την επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων και ευελιξίας οι μηχανικοί της Opel προσάρμοσαν το πλαίσιο και τα φρένα στις προδιαγραφές “GSi”.

Μεταξύ άλλων είχαν προστεθεί σκληρότερα ελατήρια, ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ και μεγαλύτερα, εσωτερικά αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα. Αντιστρεπτικές δοκοί μπροστά και πίσω διατηρούσαν την ισορροπία του αυτοκινήτου στις στροφές.

Στο ανωτέρω βίντεο μπορείτε να καταστείτε μάρτυρες της συνύπαρξης των δύο μοντέλων


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...