Bugatti Baby II: Για μεγάλους και παιδιά (video)

Πηγή έμπνευσης αποτελεί η "θρυλική" Bugatti Type 35

  • -
  • -

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 110 χρόνων ζωής, η Bugatti προχώρησε στην αποκάλυψη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών μοντέλων που προορίζονται τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Το πρωτότυπο όχημα φέρει την κωδική ονομασία “Bugatti Baby II” και αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασία με την εταιρεία “The Little Car Cimpany”. Βέβαια πριν την παρουσίασή του, η γαλλική μάρκα κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων είχε υποβάλει ένα πρωτότυπο (εν ονόματι “XP1”) σε δοκιμές στο La Grande Fete στο Molsheim.

To Baby II βασίζεται στη θρυλική Bugatti Type 35 ενώ σαφείς είναι και οι επιρροές του παιχνιδιάρικου μοντέλου “Baby”. Μάλιστα προκειμένου να μπορεί να οδηγηθεί τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες, η κλίμακα δεν θα είναι 1:2, αλλά οι διαστάσεις θα αντιστοιχούν στο 75% της κλίμακας του Type 35. Ακόμη, οι υψομετρικές διαφορές μεταξύ των οδηγών θα καλύπτονται μέσω εναλλασσόμενων συστημάτων πεντάλ.

Το μοντέλο φορά ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ ενσωματώνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Το κινητήριο σύνολο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω δύο προφίλ ισχύος: Το “child mode” (σ.σ. για παιδιά) του ενός ίππου με τελική 20 km/h και ένα “adult mode” (σ.σ. για ενήλικες) των 5,5 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 45 km/h. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εκδόσεις που πλαισιώνονται από το “Speed Key” (όπως η Chiron), το οποίο παρεμβαίνει στον προγραμματισμό του κινητήρα και παρέχει 14 ίππους, απενεργοποιώντας τον περιοριστή ταχύτητας. Ακόμη υπάρχει  διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Το Baby II θα διατίθεται με μπαταρίες δύο μεγεθών (1,4 kWh και 2,8 kWh), με τη μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία, η οποία υπό ιδανικές συνθήκες- μπορεί ν’ αγγίξει τα 30 km.

Οι ζάντες αλουμινίου των 8’’, το σύστημα ανάρτησης και ο μηχανισμός διεύθυνσης βασίστηκαν στnν Bugatti Baby, αλλά τα ελαστικά, πλέον, θα φέρουν την υπογραφή της Michelin. Ως στάνταρ θα συναντάται το χρώμα French Racing Blue, ενώ στο εσωτερικό θα δεσπόζουν οι δερμάτινες επενδύσεις σε μαύρο χρώμα. Βέβαια, θα προσφέρονται και άλλοι χρωματικοί συνδυασμοί, όπως είναι εκείνοι που «ντύνουν» τη Chiron, αλλά και κάποια vintage χρώματα, καθένα εκ των οποίων θα συμβολίζει έναν δημοφιλή οδηγό ή σπουδαίο event από την ιστορία της μάρκας.

Επιπροσθέτως, το Baby II θα διατίθεται στις παρακάτω εκδόσεις:

-        Βaby II : To αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά

-        Baby II Vitesse: Κυριαρχεί το ανθρακόνημα και η λειτουργία “Speed Key”

-        BabyII Pur Sang: Με χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα και “Speed Key”

 

Σημειώνεται, τέλος, πως οι τιμές ξεκινούν από 30.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων και του κόστους παράδοσης) και οι πρώτες μονάδες θα παραχθούν το 2020. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή είναι η βρετανική Little Car Company, ενώ θα παραχθούν μόλις 500 αντίτυπα.

Διευκρινίζεται πως στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία της πρώτης Bugatti Baby



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...