Νέα στοιχεία για τη διάδοχο της Lamborghini Aventador

Το μοντέλο θα φέρει υβριδική τεχνολογία, αλλά θ’ αποκλίνει από τη φιλοσοφία της νεότευκτης Sian

  • -
  • -

Νέα στοιχεία αναφορικά με τη διάδοχο της κορυφαίας Lamborghini, Aventador, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί μετά το 2024, εξέδωσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως ανέφερε ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της μάρκας, Maurizio Reggiani , μιλώντας στο Car Sales, το μοντέλο θα φέρει υβριδική τεχνολογία, όχι, όμως, πανομοιότυπη με αυτή της Sian FKP 37, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ειδικότερα, για την αποθήκευση της απαιτούμενης για την κίνηση ενέργειας δεν θα χρησιμοποιεί τους υπερπυκνωτές γραφενίου που ενσωματώνει η Sian, αλλά ένα πιο «παραδοσιακό» κινητήριο σύνολο υβριδικής τεχνολογίας.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ LAMBORGHINI SIAN ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η εν λόγω προηγμένη τεχνολογία της Sian αυξάνει την ιπποδύναμή της κατά 34 ίππους, ζυγίζει ισάριθμα κιλά και λειτουργεί εξαιρετικά σε αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις τους. Παρ’ όλα αυτά δεν κρίνεται ιδανική για όσα μοντέλα προορίζονται να φέρουν μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία και ν’ απολαμβάνουν χαμηλές εκπομπές CO2.

«Μέσω ενός υπερπυκνωτή μπορείς να συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο τρεις φορές περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι με μια μπαταρία. Παρ’ όλα αυτά, προσώρας, το σύστημα μπορεί να καθιστά απαγορευτική ακόμη και τη διάνυση 5-10 χλμ μέσω αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας. Η χωρητικότητα δεν είναι αρκετή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Maurizio Reggiani 

«Δεδομένου ότι η Sian αποτελεί το πρώτο μοντέλο που υβριδοποιήσαμε εστιάσαμε στο να του εξασφαλίσουμε τις επιδόσεις ενός supersport μοντέλου. Επομένως, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων το οποίο θα ήταν ελαφρύ και μικρών διαστάσεων. Για το σκοπό αυτό, η απάντηση ήταν ο υπερπυκνωτής», συμπλήρωσε, προτού εξαγγείλει πως το υβριδικό σύστημα της διαδόχου της Aventador θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Huracan.

Σημειώνεται τέλος πως ο απόγονος της Aventador θα «φορά» έναν V12 κινητήρα, ενώ επιπλέον ίππους θα προσφέρει τουλάχιστον ένα ηλεκτιρκό μοτέρ.

Διευκρινίζεται πως αμφότερες οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη Lamborghini SIan και όχι την επερχόμενη διάδοχο της Aventador

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...