Purosange: Οι προκλήσεις που καλείται να φέρει εις πέρας η Ferrari

Προκειμένου δούμε το πρώτο SUV της μάρκας στους δρόμους το 2022, πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι σκόπελοι

  • -
  • -

Μοντέλο-ορόσημο αναμένεται να αποτελέσει το επερχόμενο, πρώτο SUV μοντέλο της Ferrari, το οποίο θα φέρει την επωνυμία Purosange και θα κυκλοφορήσει το 2022.

Οι βλέψεις της ιταλικής μάρκας κατασκευής υπεραυτοκινήτων για το μοντέλο είναι πολύ υψηλές, ενώ προκειμένου ν’ αναδυθεί στην επιφάνεια του «ωκεανού» του σκληρού ανταγωνισμού (π.χ Lamborghini Urus), οφείλει να φέρει εις πέρας κάποιες προκλήσεις.

Την πολυπλοκότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Autocar και ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της φίρμας με το αλογάκι, Michael Leiters:

«Η πρόκληση είναι ν’ ανοίξουμε μια νέα κατηγορία για τη Ferrari. Πάντα είχαμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία μας βοηθούσε να αναπτύσσουμε αυτοκίνητα με έναν συγκεκριμένο και εστιασμένο τρόπο. Θα έχουμε να φέρουμε εις πέρας νέες προκλήσεις που θ’ αφορούν το μηχανικό σκέλος», σημείωσε ο Leiters προτού συμπληρώσει τα εξής:

«Αναφορικά με τον χώρο, πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε πως το αυτοκίνητο θα διακρίνεται από άνεση στο εσωτερικό; Πώς συνδυάζεις το σπορ αμάξωμα με μια σχεδιαστική λογική που θα βασίζεται στην άνεση; Τι πρέπει να κάνουμε με τη διεπαφή (HMI- human machine interface); Εστιάζουμε στον οδηγό, αλλά πώς μπορούμε να επιτύχουμε τον “εκδημοκρατισμό” του μοντέλου; Ποια στοιχεία θα συνδράμουν στην άνεση; Πώς θα εφαρμοστεί το DNA της Ferrari σ’ ένα μοντέλο που στοχεύει στην άνεση;»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ SUV ΤΗΣ FERRARI;

Όπως είναι πασιφανές, η Ferrari καλείται να περάσει μέσα από “Συμπληγάδες Πέτρες”, καθώς τα ζητήματα στα οποία καλείται να βρει λύση είναι άφθονα. Παρ’ όλα αυτά, καλά πληροφορημένες πηγές έδωσαν στο φως της δημοσιότητας και κάποια στοιχεία του επερχόμενου SUV.

Σύμφωνα με αυτά, η Purosange θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική που αφορά την τοποθέτηση της μηχανής στον εμπρός –και προς τα πίσω- άξονα και θα μπορεί να υποστηρίξει τα μοτέρ V6, V8 και V12 –με ή χωρίς υβριδοποίηση. Επιπροσθέτως, το SUV θα είναι τετραθέσιο, ενώ η απόσταση από το έδαφος θα αυξομοιώνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...