Αυξάνονται τα ασφάλιστρα από Ιούλιο

Έως 9% στα αυτοκίνητα, έως 46% στις μοτοσυκλέτες

  • -
  • -

Αυξήσεις αναμένονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες τον Ιούλιο. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση στο κόστος ασφάλισης που θα κυμανθεί στα αυτοκίνητα από 5% έως 9%, ενώ για τις μοτοσικλέτες θα είναι ψηλότερα, από 10% έως 46%.

Κάποιες από τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ήδη προς τα δίκτυα τα νέα τους τιμολόγια. Μερικούς από τους λόγους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση, εκτός από την κλασική αναπροσαρμογή τιμών, είναι η άνοδος του κόστους αποκατάστασης των ζημιών που είχε σαν συνέπεια η αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23%, τόσο στις υπηρεσίες των συνεργείων όσο και στα ανταλλακτικά.

Υπενθυμίζεται δε πως μέχρι το 2012 θα έρθουν δυο ακόμη κύματα αυξήσεων. Αυτό οφείλεται στο ότι η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) αποφάσισε να αυξήσει τα κατώτερα όρια κάλυψης σε τρεις φάσεις, δεδομένου πως η Ελλάδα πρέπει να συμορφωθεί με την 5η Κοινοτική Οδηγία. Η πρώτη έγινε την 1η Ιουνίου 2009, ενώ οι επόμενες δυο θα εφαρμοστούν την 1η Δεκεμβρίου 2010 και την 1η Ιουνίου 2012 αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...