Γυρνώντας τον κόσμο με ένα Jeep Wrangler

Ένα ζευγάρι ακτιβιστών επιστρατεύει το εμβληματικό off-road μοντέλο και έχει ως στόχο να καλύψει 350.000 χλμ!

  • -
  • -

Ένα τετράχρονο Jeep Wrangler έχει επιλέξει η ομάδα Expedition Earth ως το όχημα με το οποίο θα πραγματοποιήσει εντός τριών χρόνων το γύρο του κόσμου, διασχίζοντας όλες τις ηπείρους και καλύπτοντας συνολικά 350.000 χλμ.

Φέροντας το παρατσούκλι “Gunther” το όχημα είναι ένα λευκό Jeep Wrangler Rubicon και «φορά» τον κινητήρα βενζίνης των 3,6 λίτρων. Εφοδιάζεται με μια σειρά αξεσουάρ της Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της FCA, και βρίσκεται ήδη 526 μέρες στον δρόμο έχοντας καταφέρει να «εξευγενίσει» εξαιρετικά δύσκολα διαδρομές από την Αλάσκα και τη Γη του Πυρός, έως τις ερήμους της Αφρικανικής Ηπείρου.

Στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού του εμβληματικού off-road μοντέλου κάθεται η διμελής ομάδα Expedition Earth, η οποία απαρτίζεται από τον Topher Richwhite και την Bridget Thackwray. Βασικός στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την προστασία του πλανήτη, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Bridget:

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ JEEP WRANGLER: GO ANYWHERE / DO ANYTHING

«Το Expedition Earth εστιάζει στο να προβάλει τη φυσική ομορφιά αυτού του πλανήτη. Παρουσιάζοντας τις απειλές που αντιμετωπίζει η Γη, αλλά και το πόσο εύθραυστο είναι το φυσικό μας περιβάλλον, θέλουμε να εμπνεύσουμε το κοινό να προστατεύσει τον πλανήτη μας».

Το National Geographic παρέχει ενημέρωση για το εγχείρημα της ομάδας Εxpedition Earth, μέσω του National Geographic Travel και του National Geographic Expeditions. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στο http://www.expeditionearth.live/index.html

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...