2.200.000 Seat Leon: Όπως λέμε "Υπερσιβηρικός"

Οι πωλήσεις της τρίτης γενιάς είναι σχεδόν ισόποσες με το άθροισμα αυτών της δεύτερης και της πρώτης

  • -
  • -

Τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής του Seat Leon γιορτάζει η μάρκα από το Martorell, με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στην επικείμενη παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου.

Η απερχόμενη γενιά του Leon (2012) μετρά πάνω από 1 εκ. πωλήσεις, ήτοι είναι σχεδόν ισόποσες με το άθροισμα αυτών της πρώτης (534.797 οχήματα) και της δεύτερης (675.915). Συνολικά έχουν περάσει τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 2,2 εκατ. μονάδες, αριθμός που καταδεικνύει τη δημοφιλία του μοντέλου.

Αν, λοιπόν, παραταχθούν όλα τα πωληθέντα Seat Leon το ένα πίσω από το άλλο, τότε τα θα σχηματιστεί μια γραμμή μήκους 9.000 χλμ, ισομεγέθης με την απόσταση που κάλυπτε το θρυλικό τρένο «Υπερσιβηρικός» που συνδέει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ.

Η πρώτη γενιά του Leon αφορούσε 43 αγορές, ενώ σήμερα εξυπηρετούνται 48, με την Αλγερία, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν ν’ αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες. Ο πιο μακρινός προορισμός του μικρομεσαίου μοντέλου είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία «φιλοξενεί» το μοντέλο από το 2017.

Οι εξαγωγές της Seat έχουν εκτοξευτεί λόγω της διεθνούς διαφοροποίησης και σήμερα αφορούν το 80% της συνολικής παραγωγής. Ανάλογο είναι και το ποσοστό του Leon, με τους αριθμούς να καταδεικνύουν τη διεθνή απήχηση του μοντέλου. Μέχρι πρότινος, η γενέτειρα Ισπανία καταλάμβανε το 30% των συνολικών πωλήσεων, ποσοστό το οποίο, σήμερα, έχει μειωθεί στο 20%. Στον αντίποδα, στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων (13%-24%), ενώ στο Ην. Βασίλειο οι πωλήσεις της τρίτης γενιάς είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της πρώτης ( 132,684 έναντι 50.740).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...