"Χυλόπιτα" της McLaren στα SUV: «Δεν είναι cool»

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε ένα ηλεκτρικό

  • -
  • -

Φλέβα… χρυσού έχουν πετύχει οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ψυχανεμιστεί τα «θέλω» των οδηγών ανά τον κόσμο, προχωρώντας στο λανσάρισμα μοντέλων SUV.

Πέρα από τις μάρκες ευρείας παραγωγής, στον χορό των SUV έχουν εισέλθει και πολλές εταιρείες κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων όπως είναι η Lamborghini (Urus), η Porsche (Macan) και η Rolls-Royce (Cullinan), ενώ δυναμικό αναμένεται να είναι και το μπάσιμο της Ferrari με την Purosangue.

Πα΄όλα αυτά, υπάρχει μια αυτοκινητοβιομηχανία που αρνείται πεισματικά να ενδώσει στις πιέσεις για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου ελευθέρου χρόνου. Ο λόγος για τη McLaren η οποία πάει κόντρα στο ρεύμα «παίζοντας τα ρέστα» της στην επερχόμενη GT.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ MCLAREN GT ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ



Όσον αφορά το λόγο της «χυλόπιτας», σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της μάρκας, Darren Goddard, στην ιστοσελίδα CarSales «τα SUV δεν είναι cool».

Όπως είχε δηλώσει και πριν λίγες μέρες o Οικονομικός Διευθυντής της μάρκας, Paul Buddin, το λανσάρισμα ενός SUV θα αλλοίωνε την προσωπικότητα της McLaren, την ίδια ώρα που έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά για τη «μοναδικότητά» της.

Η τακτική της δεν την έχει απογοητεύσει. Αυτό διότι το 2018 οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 43.9% φτάνοντας στα 4.806 οχήματα. Μάλιστα ξεπέρασαν αυτές τις Rolls Royce (4.107), ενώ ήταν δεν ήταν πολύ λιγότερες από της Lamborghini (5.750) η οποία σημείωσε ιστορικό υψηλό.

Η άρνηση της McLaren για παραγωγή SUV δεν σημαίνει, ωστόσο, πως  αποδοκιμάζει και τα ηλεκτρικά. Σύμφωνα, άλλωστε, με τις εξαγγελίες του Darren Goddard πρέπει να περιμένουμε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Όπως ανέφερε «περιμένουμε την κατάλληλη τεχνολογία που θα χαρίζει στον οδηγό την εμπειρία που του παρέχουν και τα υπόλοιπα οχήματά μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...