Οδηγός κοιμόταν και το Tesla πήγαινε με 100 χλμ/ώρα (video)

Αυτό που λέμε… τυφλή εμπιστοσύνη

  • -
  • -

“Τυφλή εμπιστοσύνη” φαίνεται πως έχει στο Tesla του ένας οδηγός από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος ενόσω το όχημά του είχε αναπτύξει ταχύτητα 100 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομο, εκείνος… κοιμόταν!

Το αλλόκοτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό καταγράφηκε από μία γυναίκα ονόματι Dakota Randall, η οποία το ανέβασε στο twitter. Μάλιστα, έναν… υπνάκο φαίνεται πως απολάμβανε και η γυναίκα που καθόταν δίπλα στον οδηγό.

 «Ήταν περίεργο και με έφερε σε αμηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας του περιστατικού, μιλώντας στο CBS Boston, προτού συμπληρώσει τα εξής: «Νόμιζα πως κάποιος κοιμόταν πίσω από το τιμόνι αλλά δεν ήμουν σίγουρη, οπότε έριξα και μια δεύτερη ματιά. Έπειτα διαβεβαιώθηκα πως υπήρχε κάποιος με το κεφάλι του… ανάμεσα στα πόδια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ELON MUSK ΡΊΧΝΕΙ ΤΟ ΓΆΝΤΙ ΣΤΗΝ PORSCHE

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης ναι μεν ερευνά το περιστατικό, σύμφωνα, ωστόσο, με έναν εκπρόσωπό της δεν υφίσταται νόμος που απαγορεύει τον… ύπνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτόματου οχήματος.

Παρά το νομικό κενό, η Tesla έχει ξεκαθαρίσει πως η λειτουργία του αυτόματου πιλότου που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητά της δεν απαλλάσσει τους οδηγούς από το να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι.

«Σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, εφόσον οι οδηγοί δεν ακουμπάνε το τιμόνι, λαμβάνουν προειδοποίηση ανά 30 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Οι οδηγοί των Tesla έχουν διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας τον αυτόματο πιλότο και τα στοιχεία που έχουμε αντλήσει καταδεικνύουν πως το σύστημα μειώνει τις πιθανότητες ατυχήματος», ανέφερε εκπρόσωπος της Tesla.

Σημειώνεται πως πριν λίγες εβδομάδες, είχε εντοπιστεί και άλλος οδηγός που ξεκουραζόταν πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου της αμερικανικής μάρκας.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...