H Ford μπαίνει… στην πρίζα!

Η αμερικανική μάρκα έχει «κατέβει» στην Έκθεση της Φρανκφούρτης με την πλήρη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της

  • -
  • -

Στην... πρίζα μπαίνει η Ford στην Έκθεση της Φρανκφούρτης μέσω της αποκάλυψης της ολοκληρωμένης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και των στόχων που έχει θέσει μεσοπρόθεσμα, με φόντο την ηλεκτροκίνηση.

Συγκεκριμένα το περίπτερο της Ford στη Φρανκφούρτη φιλοξενεί το νέο, επταθέσιο SUV Explorer Plug-in Hybrid και το επίσης επαναφορτιζόμενο Tourneo Custom (οκταθέστιο). Αμφότερα προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα.

Συντροφιά τους κρατάει το ολοκαίνουριο Kuga Plug-in Hybrid, το νέο Puma Ecoboost Hybrid, η έκδοση-ωδή στην πρακτικότητα Titanium X και το Ford Mondeo Hybrid.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TO ΝΕΟ FORD PUMA



Τα ανωτέρα μοντέλα θα συμβάλλουν στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ενώ σύμφωνα με τη φίρμα τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα καταφέρουν να κατακτήσουν έναντι των συμβατικών μία αναλογία επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας άνω του 50% μέχρι το τέλος του 2022. Ακόμη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Ford, κάθε επιβατικό μοντέλο θα περιλαμβάνει μια έκδοση που αξιοποιεί ηλεκτρική ενέργεια. Μέχρι το 2024 θα λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, 8 εκ των οποίων θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2019.

Γρήγορη φόρτιση

Επιπροσθέτως, όπως ανακοίνωσε η Ford, ψηλά στην ατζέντα της βρίσκεται η συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαίους προμηθευτές ενέργειας για την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης οικιακών Wallbox φορτιστών. Οι τελευταία, μάλιστα, θα προσφέρουν έως και 50% περισσότερη ισχύ φόρτισης από μία στάνταρ οικιακή πρίζα.

Ακόμη, λανσάρεται μία νέα εφαρμογή για smartphone και tablet η οποία θα επιτρέπει την ανίχνευση σταθμών φόρτισης, αλλά και την πληρωμή μέσω αυτής τις υπηρεσίες φόρτισης. Σε συνεργασία με τη NewMotion, η Ford παρέχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με εκτεταμένη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Οι οδηγοί plug-in υβριδικών της Γηραιάς Ηπείρου, θα μπορούν μέσω του προαιρετικού modem FordPass Conncect να παρακολουθούν από απόσταση και δη από το κινητό τους την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Σημειώνεται τέλος, πως ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη κάνει και η «εμπειρία» Go Electric, με τους επισκέπτες να μπορούν ν’ ανακαλύψουν διαδραστικά εκθέματα, να βιώσουν συναρπαστικές εμπειρίες και να γνωρίσουν τον πρώτο στον κόσμο προσομοιωτή επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...