Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mercedes-Benz τον Αύγουστο του 2019

Πρόκειται για τον καλύτερο Αύγουστο στην ιστορία της

  • -
  • -

Ο καλύτερος Αύγουστος στην ιστορία της ήταν σε επίπεδο πωλήσεων αυτός του 2019 για τη Mercedes-Benz, μιας και ταξινόμησε 177.819 μονάδες παγκοσμίως. Ο περασμένος μήνας, μάλιστα, ήταν ο δεύτερος διαδοχικός που η γερμανική φίρμα επιτυγχάνει ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων, καθώς και διψήφια αύξηση αυτών (+14.0%).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διψήφια αύξηση αφορούσε τόσο την Ευρώπη και την Ασία όσο και τη Βόρεια Αμερική, με «αιχμή του δόρατος» τις πωλήσεις των compact αυτοκινήτων οι οποίες κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 28%. Την ανιούσα πήραν –για πρώτη φορά φέτος- και οι ταξινομήσεις των SUV (+8%), χάρη στην εξαιρετική πορεία που διαγράφουν τα νέα μοντέλα.

Σε επίπεδο μοντέλων, οι πωλήσεις των A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA ανήλθαν σε 48.900, ήτοι κατά 28,6 ποσοστιαίες μονάδες αυξημένες συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Σημειώνεται πως τους πρώτους οκτώ μήνες (Ιανουάριος-Αύγουστος) του τρέχοντος έτους η μάρκα με σήμα το «αστέρι» έχει ταξινομήσει συνολικά 1.5 εκ. μονάδες, ελαφρώς λιγότερες (-0,7%) απ’ ό,τι το πρώτο οχτάμηνο του περασμένου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ MERCEDES-BENZ B 200: ΕΝΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...