Νέο Volkswagen e-up! με αυτονομία 260 km

Η φόρτιση στο 80% θα απαιτεί μόλις 60 λεπτά

  • -
  • -

Προσιτά σε όλους καθιστά η Volkswagen τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέσω του λανσαρίσματος του νέου e-up!, το οποίο θα διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή από το απερχόμενο μοντέλο, ήτοι 21.975 ευρώ, αλλά και με αυξημένη αυτονομία. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην επικείμενη Έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 12-22 Σεπτεμβρίου.

Η χωρητικότητα του νέου συστήματος μπαταριών αυξήθηκε από τα 18,7 kWh στα 32,3 kWh, γεγονός που "εκτοξεύει" την αυτονομία του οχήματος στα 260 km. Η εκτιμώμενη κατανάλωση αντιστοιχεί σε 12,7 kWh/100 γεγονός που το μετατρέπει στο ιδανικό όχημα για καθημερινή περιήγηση στους κόλπους της πόλης.

Σε συνεχές ρεύμα (DC) 40 kW η φόρτιση στο 80% απαιτεί μόλις 60 λεπτά, ενώ η διαδικασία φόρτισης μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, μέσω smartphone και δη της εφαρμογής “maps + more”. Ακόμη, η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν το σύστημα air conditioning, πριν εισέλθουν στο όχημα.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLKSWAGEN T-CROSS 1.0 TSI 115 PS DSG

Πέρα από τις σημαντικές δυνατότητες φόρτισης και την υψηλή αυτονομία, το e-up! υπόσχεται και οδηγική απόλαυση, ελέω του χαμηλού κέντρου βάρους, το οποίο «εκπηγάζει» από την τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του μοντέλου. Επιπροσθέτως, το ηλεκτρικό μοτέρ των 83 ίππων παρέχει τη μέγιστη ροπή κατά την εκκίνησή του, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 km/h, ενώ η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση απαιτεί 11.9 δευτερόλεπτα.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού, ένα σύστημα ραδιοφώνου DAB+, το οποίο συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth, την πολυλειτουργική εφαρμογή “maps + more”, όπως επίσης και τα συστήματα Lane Departure Warning, ενώ ποικίλες είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης.

Σημειώνεται τέλος, πως η χαμηλή τιμή του e-up! (21.975 ευρώ) αποτελεί το αποτέλεσμα των οικονομιών κλίμακας, οι οποίες «οικοδομήθηκαν», μέσω των υψηλών ρυθμών παραγωγής. Θεμελιώδης στόχος, μάλιστα, της γερμανικής μάρκας είναι να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για μια θεματική ενότητα η οποία θα μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κοινού στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...