Ford Puma Titanium X: Η επιτομή της άνεσης και της πρακτικότητας

Η έκδοση υψηλών προδιαγραφών του νέου Puma θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

Μετά το δυναμικό μπάσιμο της Ford στην κατηγορία των B-SUV, μέσω της «αναβίωσης» του Puma –αυτή τη φορά- ως crossover, η αμερικανική μάρκα αποκαλύπτει μια έκδοση υψηλών προδιαγραφών. Ο λόγος για το Ford Puma Titanium X, το ντεμπούτο του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου).

Όπως γνωστοποιεί η φίρμα, μέσω της νέας έκδοσης επιθυμεί να ενισχύσει τον crossover χαρακτήρα του νέου Puma και να το εμπλουτίσει με προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και πρακτικότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση διατίθενται αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων, τα οποία πλένονται στο πλυντήριο.


Ακόμη, στιγμές αναζωογόνησης σε όσους κάθονται στα μπροστινά καθίσματα προσφέρει η λειτουργία του οσφυϊκού μασάζ. Τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, που λειτουργούν μέσω ενός διακόπτη, περιλαμβάνουν σύστημα μασάζ τριών αεροθαλάμων, με ρυθμιζόμενες κατευθύνσεις περιστροφής και τρία επίπεδα έντασης. Στη λίστα του βασικού εξοπλισμού άνεσης περιλαμβάνεται επίσης διζωνικός, ηλεκτρονικός αυτόματος έλεγχος της θερμοκρασίας (dual-zone Electronic Automatic Temperature Control), καθαριστήρες παρμπρίζ με αισθητήρα βροχής και πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NEO FORD PUMA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η έκδοση Titanium Χ φέρει δερμάτινο τιμόνι, ενώ επιβλητικότητα αποπνέουν οι ξύλινες επενδύσεις γύρω από το ταμπλό και τον πίνακα οργάνων καθώς και τα υφασμάτινα ένθετα στα εσωτερικά πάνελ των θυρών. Κορυφαία είναι και τα επίπεδα συνδεσιμότητα μέσω της ασύρματης φόρτισης των smartphones, η οποία «απελευθερώνει» τις δύο διαθέσιμες θύρες USB. Επιπροσθέτως, η ασύρματη φόρτιση των «έξυπνων» τηλεφώνων δεν εμποδίζει τη σύνδεσή τους (μέσω Bluetooth) στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 (συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto), με τον έλεγχο του ηχοσυστήματος (B&O 574-watt με 10 ηχεία) και της πλοήγησης να γίνεται μέσω φωνητικών εντολών.


Εξωτερικά, δεσπόζουν οι ζάντες αλουμινίου Pearl Grey των 18 ιντσών και των 10 ακτινών, τα γυαλιστερά μαύρα φινιρίσματα και τα στοιχεία χρωμίου τόσο στην κυψελοειδή μάσκα όσο και στις πλαϊνές ποδιές. Ο πίσω διαχυτής και η προστατευτική ποδιά φέρουν μεταλλικά γκρι ένθετα, ενώ οι πλευρικοί, θερμαινόμενοι καθρέπτες περιλαμβάνουν ενσωματωμένα φλας και ειδικό φωτισμό υποδοχής  των επιβατών, που φωτίζουν το σημείο εισόδου στο έδαφος με το άνοιγμα της πόρτας.

Αυτοπεποίθηση, τέλος, εμπνέουν οι στάνταρ τεχνολογίες υποβοήθησης και υποστήριξης του οδηγού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το  βελτιστοποιημένο με λειτουργία Road Edge Detection σύστημα Lane-Keeping System, το Pre-Collision Assist με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών, καθώς και η αναβαθμισμένη ευρυγώνια κάμερα. Επίσης, προσφέρονται τα συστήματα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, καθώς και η λειτουργία Local Hazard Information. Υποστηριζόμενη από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...