Το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQ Concept

Ευρυχωρία, avant garde στοιχεία και φουτουριστικό design είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του μοντέλου που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

«H ιστορία των EQ συνεχίζεται. Πρωτοπορούμε στο μέλλον της βιώσιμης μοντέρνας πολυτέλειας. Δείτε το σχεδιαστικό όραμα του εσωτερικού ενός ηλεκτρικού τετραθέσιου πολυτελούς sedan», είναι ήταν η προτροπή της Mercedes-Benz, στο πλαίσιο της δημοσίευσης κάποιων εικόνων στο twitter.

Συγκεκριμένα, η γερμανική μάρκα ανάρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια ομάδα teaser φωτογραφιών από το εσωτερικό του νέου της ηλεκτρικού πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο θα συνιστά το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας “EQ” και θα κοσμεί το Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Μια πληθώρα αναλυτών, μάλιστα, αναφέρουν πως συνιστά το μοντέλο που θα σηματοδοτήσει το λανσάρισμα της ηλεκτρικής βερσιόν της νέας γενιάς της S-Class και θα φέρει την κωδική ονομασία "ΕQS”. Η πιθανή διάψευσή τους δεν μας αποτρέπει από το να πάρουμε μια πρόγευση σχετικά με το πως οραματίζεται η γερμανική μάρκα την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Με μια γρήγορη ματιά στην καμπίνα διακρίνεται η μινιμαλιστική φιλοσοφία που το διέπει, ελέω της «καθαρής εικόνας» που συντίθεται μέσω της παντελούς απουσίας συμβατικών χειριστηρίων. Όσον αφορά το highlight της καμπίνας, αυτό είναι η «γιγαντιαία» οθόνη αφής που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα.

Το τιμόνι φέρει φουτουριστικά στοιχεία, ενώ απαρατήρητος δεν γίνεται να περάσει και ο άπλετος χώρος που απολαμβάνουν τόσο οι μπροστά όσα και οι πίσω επιβάτες. Ο επιβλητικός διαμήκης άξονας που διχοτομεί τον χώρο των επιβατών δεν μετριάζει την ευρυχωρία του σαλονιού, ενώ εμπόδιο για όσους κάθονται στις πίσω θέσεις δεν συνιστά ούτε η κεκλιμένη γραμμή οροφής του sedan.

Σημειώνεται πως το τελευταίο μέλος της «οικογένειας» EQ αναμένεται να ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...