O Nico Rosberg «τσιτώνει» δύο Tesla (video)

Είτε δοκιμάζει μια Ferrari 488 Pista, είτε ένα Tesla, ο πρώην πρωταθλητής της F1 ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές

  • -
  • -

Μία δεύτερη… καριέρα διάγει ο Nico Rosberg ο οποίος μεταπήδησε από τις απαιτητικές πίστες της Formula 1 στον ψηφιακό κόσμο του Youtube.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (2016) δημιουργεί τα δικά του vlog, στο πλαίσιο των οποίων συνηθίζει να κάθεται πίσω από το τιμόνι κάποιων hypercars.

Μετά, λοιπόν, τη ώθηση μιας Ferrari 488 Pista στα όριά της, ο Γερμανός αποφάσισε να δοκιμάσει ένα πιο γήινο, αλλά, ταυτόχρονα, καινοτόμο σε επίπεδο αυτονομίας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος μοντέλο (σ.σ. ηλεκτρικό).

Ο λόγος για ένα Tesla Model 3, το οποίο παραδιδόμενο στις… ορέξεις του Rosberg, «χτένισε» την πίστα Paul Ricard στη Γαλλία. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, του Γερμανού μαγνήτισε το σύστημα Track Mode, μ’ αποτέλεσμα να προχωρήσει στη δοκιμή του μοντέλου τόσο με το σύστημα ενεργοποιημένο όσο και απενεργοποιημένο.

Όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Rosberg, το Track Mode προσφέρει καλύτερο χειρισμό εντός πίστας, ενώ μπορεί να ελέγξει τη ροπή τόσο των μπροστινών όσο και των πίσω τροχών, εξαλείφοντας καθ’ αυτό τον τρόπο την υποστροφή και την υπερστροφή.

Το «όργωμα» της πίστας με το Track Mode σε… off mode του «χάρισε» χρόνο 1.06.750, ενώ με το σύστημα ενεργοποιημένο, δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 1.05.148 δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται, πως προτού κάτσει πίσω από το τιμόνι του Model 3, ο Rosberg… έριξε μια ματιά στο Model S και δη στην κορυφαία έκδοση “P100”.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...