1.000 νέα λεωφορεία χρειάζονται σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Όσα δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

«Τραγική» χαρακτήρισε ο Κώστας Καραμανλής την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΑΣΘ, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών ανέφερε ότι στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρόγραμμα διάρθρωσης για τον οργανισμό.

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, στην πρωινή βάρδια κυκλοφορούν 273 λεωφορεία, από 213 στις 19 Αυγούστου. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Διότι 60 – 70 λεωφορεία παραπάνω – αν και αυτό δείχνει ότι γίνεται μια σημαντική δουλεία – δεν είναι αρκετά», προσέθεσε. Παράλληλα επεσήμανε ότι για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια επιπλέον 1.000 καινούρια λεωφορεία.

Ο Υπουργός υποστήριξε ότι προς το παρόν ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός. «Όπως έχουμε εξηγήσει και ως αντιπολίτευση, εμείς δεν ερχόμαστε εδώ για να αποδομήσουμε και να διαλύσουμε. Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται αξιόπιστες συγκοινωνίες και δεν τους ενδιαφέρει εάν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτήν τη φάση. Εκκρεμεί η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ, υπάρχουν ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια με πρώην μετόχους και πριν ξεκαθαρίσουν όλα αυτά θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της ηγεσίας να πάρει μία απόφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...