"Κάλπασαν" οι πωλήσεις ηλεκτρικών τον Ιούλιο του 2019

Την ανιούσα στην Ευρώπη "πήραν" και οι πωλήσεις των υβριδικών και plug-in υβριδικών

  • -
  • -

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η απήχηση που γνωρίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο ευρύ αγοραστικό κοινό του αυτοκινήτου, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Ιουλίου του 2019.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα του τρέχοντος έτους, επί ευρωπαϊκού εδάφους, ταξινομήθηκαν 23.200 μονάδες EV, αριθμός που συνιστά αύξηση της τάξεως του 98% (σχεδόν διπλάσια) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας παροχής δεδομένων για την ανάλυση των τάσεων της αγοράς Jato Dynamics, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η εμπορική πορεία των Tesla, καθώς και η άνοδος της τάξεως του 103% που γνώρισαν οι πωλήσεις του Renault Zoe, το οποίο αναδείχθηκε και στο δημοφιλέστερο EV όχημα του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 ΜΙΚΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2020

Την ανιούσα «πήραν», επίσης, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της Volkswagen και της Hyundai, με αύξηση 64% και 334% αντίστοιχα, καθώς και της Audi, η οποία «ευτύχησε» να ταξινομήσει 1.735 αντίτυπα του E-tron.

Συνολικά, τον Ιούλιο του 2019 πουλήθηκαν 1.325.600 αυτοκίνητα (ανεξαρτήτως κατηγορίας), ήτοι 1,2% περισσότερα συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Εξ αυτών τα 96.000 χρησιμοποιούν για την κίνησή τους ηλεκτρικό μοτέρ (αμιγώς ηλεκτρικά, υβριδικά, plug-in υβριδικά), με τις πωλήσεις τους να είναι αυξημένες κατά 29 ποσοστιαίες μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...