Από 1/6/2010 - Η ΕΕ μειώνει το κόστος συντήρησης

Service εκτός αντιπροσωπείας μέσα στην εγγύηση

  • -
  • -

Στην Ευρώπη πλέον το κόστος συντήρησης είναι πολύ σημαντικό και είναι τελικά ο κύριος λόγος που πολλοί δεν έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο (μαζί με το θέμα της στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα).  Στην Ελλάδα σταδιακά πλησιάζουμε και εμείς αυτό το σημείο (αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, φόροι καυσίμων) και ίσως ξαφνικά η κλασσική ελληνική οικογένεια με 2 ή 3 αυτοκίνητα θα βρεθεί να ζορίζεται να τα συντηρήσει.

Αναλογιζόμενη την αύξηση του κόστους χρήσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να καταργήσει την υποχρεωτική συντήρηση των καινούργιων αυτοκινήτων στην επίσημη αντιπροσωπία, κατά την διάρκεια που ισχύει η εγγύηση του.

Από 1 Ιουνίου του 2010 τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες που αναγκάζουν τους κατασκευαστές να ενημερώνουν τα εξωτερικά συνεργεία για τις τεχνικές προδιαγραφές των μοντέλων τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί κάθε τεχνικά καταρτισμένο και σωστά εξοπλισμένο συνεργείο, να κάνει διάγνωση βλαβών και να εκτελεί στα σωστά διαστήματα τις βασικές εργασίες συντήρησης (αλλαγή λαδιών, φρένα, έλεγχος κτλ.)

Όσον αφορά την εγγύηση, η διενέργεια βασικών εργασιών συντήρησης ενός οχήματος σε εξωτερικό πιστοποιημένο συνεργείο, δεν θα αποτελεί λόγο διακοπής της από τον κατασκευαστή. Τα επίσημα συνεργεία της αντιπροσωπείας θα αναλαμβάνουν σε αποκλειστικότητα μόνον επισκευές που σχετίζονται με προβλήματα ή ανταλλακτικά που περιλαμβάνονται στην εγγύηση του αυτοκινήτου.

Τα περισσότερα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν τα συνεργεία, προέρχονται απευθείας από τους προμηθευτές του ίδιου του εργοστασίου. Πάραυτα οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να προμηθεύουν όλα τα συνεργεία, με αυθεντικά εργοστασιακά ανταλλακτικά, σε ανταγωνιστικές τιμές. Σύμφωνα με μελέτες της ΕΕ, το 40% του κόστους χρήσης ενός αυτοκινήτου, προέρχεται από την συντήρηση και τι επισκευές που χρειάζεται. Η ΕΕ σκοπεύει με αυτό τον τρόπο να μειώσει σημαντικά το κόστος συντήρησης, δίνοντας άμεσα, οικονομικό όφελος στην τσέπη του καθημερινού οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...