Ένα 32χρονο Opel Corsa GT... αναζωογονήθηκε

Αναμένεται να «κλέψει» λίγο από τη λάμψη των νέων Astra, Corsa και του Grandland X Hybrid4 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

Από δύο ακόμη παγκόσμιες πρεμιέρες θα συνοδευτούν τα αποκαλυπτήρια του νέου Opel Corsa (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού), στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου). Ειδικότερα, οι φίλοι της Opel θα συστηθούν με το νέο Astra, το Grandland X Hybrid4 και το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό Corsa-e Rally.

Εκτός, όμως, από τα ανωτέρω μοντέλα, η έκτη γενιά του Corsa θα απολαμβάνει τη συντροφιά ενός σπάνιου Corsa GT του 1987, σε κίτρινο χρώμα.

Για την ανίχνευση των ιχνών του Corsa GT πρώτης γενιάς σ’ ένα γκαράζ στην Πορτογαλία, απαιτήθηκαν αρκετές ώρες αναζήτησης.  Το ιστορικό αυτοκίνητο ταξίδεψε από το Πόρτο της Πορτογαλίας, μέχρι τη Σαραγόσα, όπου και κατασκευάστηκε, και από εκεί έβαλε «πλώρη» για το Opel Classic Workshop στο Rüsselsheim. Τερματικός προορισμός είναι η IAA στη Φρανκφούρτη, όπου θα συνεισφέρει με την παρουσία του στην ανάδειξη της 32ετούς ιστορίας του μοντέλου, δίπλα στο νέο Corsa.

Η εμπορική πορεία του Corsa GT, το οποίο αποτέλεσε τον διάδοχο του Corsa SR, διήρκησε από τον Απρίλιο του 1985 μέχρι το φθινόπωρο του 1987. «Φορούσε» έναν κινητήρα 1.3L 70hp με σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου μέσω καρμπυρατέρ, ενώ η κίνηση μεταδιδόταν μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβώτιου.

Το πλαίσιο δεν είναι πιο άκαμπτο από όσο χρειάζεται, ενώ το σύστημα διεύθυνσης δεν παρουσιάζει τους συνήθεις τζόγους, και δεν προβάλλονται περιττές πληροφορίες στον πίνακα οργάνων: στα στάνταρ όργανα, προστίθεται απλά ένα στροφόμετρο και ένας δείκτης πίεσης λαδιού. Η κατανάλωση καυσίμου εναρμονίζεται  με τις επίσημες τιμές της εποχής – σπάνια υπερβαίνει τα έξι λίτρα ανά 100km. Το απόβαρο των 750kg βοηθά πολύ στον τομέα αυτό, προσφέροντας λόγο ισχύος προς βάρος 10,71kg ανά ίππο.

Στη Σαραγόσα, το αυτοκίνητο συστήθηκε εκ νέου με το εργοστάσιο παραγωγής του, με τους εργαζομένους να το υποδέχονται σαν έναν… μακρινό φίλο. Αφού διέσχισε τη Γαλλία και τη Βασιλεία κατά μήκους του Ρήνου (2.700 km!), έφτασε στο Russelsheim όπου η ομάδα Opel Classic το περίμενε με ανυπομονησία.

Μετά την «αντάμωση», οι ειδικοί του Opel Classic το εξέτσαν διεξοδικά, ανακαλύπτοντας μερικές ατέλειας, οι οποίες, ωστόσο, διορθώθηκαν. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς από το Service Workshop, συγκροτήθηκε το “Project IAA 2019” με επικεφαλής τους Thorsten Götz και Dieter Eder.

Κομμάτι-κομμάτι δημιουργήθηκε εκ νέου το Corsa, το οποίο, πλέον, φέρει ανανεωμένο κινητήρα, ανάρτηση, αμορτισέρ και ελατήρια. Το αμάξωμα βάφτηκε ξανά, απόκτησε νέο διάκοσμο, αυθεντικές ζάντες αλουμινίου και τα σωστά σήματα GT. Τέλος, τοποθετήθηκαν και παράθυρα, χάρη σε ένα φιλικό διανομέα Opel ο οποίος τα βρήκε στο απόθεμά του. Το Corsa GT είναι τώρα έτοιμο για τη δεύτερη νιότη του που θα ξεκινήσει μεγαλοπρεπώς – στο 68ό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...