Χαμηλότερα ασφάλιστρα για τα αυτόνομα οχήματα;

H Tesla λανσάρει τη δική της υπηρεσία ασφάλισης αυτοκινήτων, με το κόστος να είναι μικρότερο κατά 20-30%

  • -
  • -

Σε υπόθεση για… έχοντες έχει εξελιχθεί, στα χρόνια της κρίσης, η κατοχή και η χρήση αυτοκινήτων στη χώρα μας, αφού ο ιδιοκτήτης οφείλει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κ.ο.κ.

Μπορεί η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων του εξωτερικού να μη φτάνει στα ελληνικά επίπεδα, κάθε ελάφρυνση, ωστόσο, είναι… καλοδεχούμενη. Στο πλαίσιο αυτό, η Tesla επιδιώκει να αποφορτίσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από τις αλόγιστες δαπάνες, και ως εκ τούτου λανσάρει τη δική της υπηρεσία ασφάλισης αυτοκινήτου.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μάρκα κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα ασφάλιστρα που θα προσφέρει στους πελάτες της θα είναι 20-30% χαμηλότερα, συγκριτικά με τη μέση τιμή στην αγορά.

Στην τελεσφόρηση του εγχειρήματος της Tesla συνδράμουν οι λειτουργίες που ενσωματώνουν τα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού Autopilot.

«Δεδομένου ότι η Tesla γνωρίζει πολύ καλά τα οχήματά της, η Tesla Insurance μπορεί και αξιοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες, την παρεχόμενη ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των αυτοκινήτων μας ώστε να προσφέρει ασφάλιση με χαμηλότερο κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της μάρκας.

Προσώρας, οι υπηρεσίες ασφάλισης προσφέρονται μόνο για τους πελάτες της Tesla στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και αφορούν τα μοντέλα Model S, Model X, Model 3 και Roadster οχήματα. Διευκρινίζεται, ακόμη, πως οι πελάτες της μάρκας δεν δεσμεύονται να επιλέξουν τις υπηρεσίες της ασφάλισης της Tesla. Αντιθέτως, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν και σε άλλες εταιρείες.

Σημειώνεται πως η παροχή φθηνότερων ασφάλιστρων για αυτόνομα οχήματα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Tesla, ενώ –προς το παρόν- δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανάλογες ενέργειες.

Παρ’ όλα αυτά, στο μέλλον, ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ένα υπόδειγμα για πολλές ασφαλιστικές εταιρείες. Η «θωράκιση» των αυτόνομων οχημάτων με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης –σε θεωρητικό επίπεδο- μειώνει τη πιθανότητα ενός ατυχήματος, γεγονός που συμπαρασύρει προς τα κάτω το κόστος των ασφάλιστρων.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...