Νέος πρεσβευτής της Cupra ο Mattias Ekstrom

Ο 41χρονος Σουηδός θα αναλάβει και χρέη επίσημου οδηγού του ηλεκτρικού αγωνιστικού Cupra e-Racer

  • -
  • -

Στη σύναψη συνεργασίας με τον βραβευμένο οδηγό αγώνων Mattias Ekstrom προχώρησε η Cupra, με τον Σουηδό να αναλαμβάνει χρέη πρεσβευτή της μάρκας, αλλά και επίσημου οδηγού του ηλεκτρικού αγωνιστικού Cupra e-Racer.

Η ισπανική μάρκα θέλει να ηγηθεί στον μηχανικό αθλητισμό, και ως εκ τούτου επέλεξε έναν οδηγό που έχει «σφυρηλατηθεί» σε διαφορετικούς αγωνιστικούς θεσμούς όπως το πρωτάθλημα FIA World Rally Cross, όπου δημιούργησε τη δική του ομάδα.

«Η συμμετοχή μου στη CUPRA είναι μια φυσική κίνηση για μένα. Μετά από μια σταδιοδρομία αφιερωμένη στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου όπου εξερευνούσα όλες τις μορφές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ήθελα να μεταβώ σε ηλεκτρικούς αγώνες με τη Cupra, η οποία έχει περάσει σε αυτόν τον τομέα από τη αρχή της δημιουργίας της», δήλωσε ο νέος πρεσβευτής της Cupra.

Ποιος είναι ο Mattias Ekstrom

Ο 41χρονος πλέον Σουηδός είναι πρωτοπόρος του FIA World Rallycross, δύο φορές πρωταθλητής DTM και τρεις φορές νικητής του Race of Champions. Έχει αγωνιστεί για περισσότερα από 25 χρόνια σε διάφορους αγώνες τουρισμού, ράλλυ και καρτ και θεωρείται ένας από τους πιο πολυτάλαντους οδηγούς στον κόσμο.

Το Cupra e-Racer




Tο «πράσινο» αγωνιστικό Cupra e-Racer εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και η στιγμιαία «έκρηξη» 680 ίππων. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 km/h.

Σημειώνεται πως η Cupra επιθυμεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. «Σημαιοφόρο» της στην ηλεκτροκίνητη εποχή συνιστά το Cupra Formentor, που θα λανσαριστεί το 2020, ενώ στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί ένα ακόμη ηλεκτρικό, το Cupra concept car, παρουσία του Cupra e-Racer και του Mattias Ekstrom.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...