Το μπαλάκι του γκολφ της Nissan που καταλήγει πάντα στο στόχο! (video)

Το «έξυπνο» μπαλάκι ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία με το νέο Skyline, ProPILOT 2.0

  • -
  • -

Περίπου πριν ένα μήνα, η Nissan παρουσίασε το νέο, προηγμένο τεχνολογικά Nissan Skyline, η εμπορική πορεία του οποίου θα εκκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Ιαπωνία.

Η τεχνολογική "υπεροπλία" του εμβληματικού premium sedan της μάρκας βασίζεται, εν πολλοίς, στην καινοτόμο τεχνολογία ProPILOT 2.0 η οποία καθιστά τη χρήση των χεριών –ενόσω το όχημα κινείται σε μια συγκεκριμένη λωρίδα- αχρείαστη.

Ειδικότερα, συνεπικουρούμενη από το σύστημα πλοήγησης, καθώς και από την τεχνολογία ανίχνευσης 360 μοιρών, το ProPILOT θα ενημερώνει τον οδηγό για τυχόν εμπόδια, παρέχοντάς του οπτική και ηχητική ειδοποίηση σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η επανάκτηση του ελέγχου από τον ίδιο.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN MICRA 1.0 DIG-T 117 PS



Προτού, όμως, μας συστηθεί μέσω του Nissan Skyline, η πρωτοποριακή τεχνολογία ProPILOT «διεισδύει» σ’ ένα πρωτότυπο… μπαλάκι του γκολφ, απαλλάσσοντας τους γκολφερς από την «αγωνία» σχετικά με το που θα καταλήξει το μπαλάκι. Με άλλα, λόγια, οι παίκτες μπορούν να αισθάνονται σίγουροι πως κάθε χτύπημά τους θα βρει το μπαλάκι στον στόχο.

Πώς, ωστόσο, εξασφαλίζεται η 100% επιτυχία των χτυπημάτων; Την απάντηση τη δίνει η ίδια η Nissan. Όταν ο παίχτης χτυπήσει το μπαλάκι, ένα σύστημα παρακολούθησης υπολογίζει τη σωστή διαδρομή με βάση την κίνηση της μπάλας και ρυθμίζει την τροχιά της. Συνδυάζοντας την τεχνολογία ανίχνευσης με ένα εσωτερικό ηλεκτρικό μοτέρ, το μπαλάκι του γκολφ με το ProPILOT παραμένει στη σωστή τροχιά, μέχρι να φτάσει στην τρύπα.

Σημειώνεται πως η τεχνολογία ProPILOT συνιστά μέρος του οράματος της μάρκας, Nissan Intelligent Mobility, για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και κάτι παραπάνω από απλά μέσα μεταφοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...