Δέκα χώρες σε 24 ώρες από το Audi e-tron!

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi καταρρίπτει τον μύθο περί περιορισμένης αυτονομίας

  • -
  • -

Τον μύθο περί περιορισμένης αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέρριψε η Audi, μέσω ενός εντυπωσιακού "οδοιπορικού".

Στις 20 Αυγούστου, η μάρκα από το Ίνγκολσταντ επιστράτευσε τρία αμιγώς ηλεκτρικά Audi e-tron 55 quattro SUV, καθώς και εννέα δημοσιογράφους του διεθνούς ειδικού Τύπου, έχοντας έναν μοναδικό στόχο: Να ταξιδέψουν σε 10 χώρες, σε μόλις 24 ώρες.

Όπερ και εγένετο. Τα Audi e-tron έβγαλαν «ασπροπρόσωπους» τους ιθύνοντες της μάρκας, διανύοντας 1.600 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση δόθηκε στη λίμνη Bled της Σλοβενίας, με τα τρία SUV να διασχίζουν την Αυστρία, την Ιταλία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και να καταλήγουν στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Το επίτευγμά τους, μάλιστα, ολοκληρώθηκε πραγματοποιώντας κάποιες ολιγόλεπτες φορτίσεις.

«Στο 24ωρο ταξίδι από τη Σλοβενία στην Ολλανδία, επιδείξαμε ότι εξίσου σημαντική με τη μεγάλη αυτονομία είναι η πολύ ικανοποιητική, από άποψη χρόνου, ταχυφόρτιση στα 150 kW», δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Hans-Hoachim Rothenpieler, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ AUDI E-TRON ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Χάρη στην ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος σε σταθμούς υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου του Audi e-tron φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας. Στη διάρκεια της διαδρομής τα «πληρώματα» είχαν την ευκαιρία να επαναφορτίσουν σε επτά διαφορετικούς σταθμούς: στο Kärnten, στο Νότιο Τιρόλο, στο Vorarlberg, στο καντόνι της Ζυρίχης, στο Breisgau, στο Eifel και τέλος κοντά στην Λιέγη, σε όλες τις περιπτώσεις με ταχυφόρτιση.

Εκτός από την αυτονομία, το Audi e-tron 55 επέδειξε και τις υπόλοιπες ικανότητές του. Στις ανηφορικές διαδρομές των Άλπεων πραγματοποίησε πλήρη χρήση της μέγιστης ισχύος των 408 ίππων και της ροπής των 664 Nm. Στις κατηφόρες, η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η κίνησης και στους τέσσερις τροχούς πρόσφερε βέλτιστη πρόσφυση και κορυφαία κρατήματα.

Σημειώνεται πως στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε επίπεδες διαδρομές (κατά μήκος του Ρήνου) καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η εξελιγμένη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...