Pagani Huayra Roadster BC: Πηγή έμπνευσης οι φίλοι της μάρκας (video)

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο όπου καταδεικνύεται η αμφίδρομη σχέση με τους πελάτες της

  • -
  • -

Όταν ο Horacio Pagani προχωρούσε στην ίδρυση της Automobil Pagani το 1992, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως η νεοφυής μάρκα θα συνιστούσε «απειλή» για τις Ferrari και Lamborghini, πόσω μάλλον να «κλέψει» μερίδιο του κοινού τους.

27 χρόνια αργότερα η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής σπορ hypercar έχει εδραιωθεί ως ένα υπολογίσιμο μέγεθος, παρέχοντας στους φίλους της εξωτικά μοντέλα. Ένα εξ αυτών και το Huayra Roadster BC, με μόλις 40 μονάδες να περνάνε τη γραμμή της παραγωγής και να εξαντλούνται σε χρόνο dt.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ PAGANI ZONDA AETHER ΓΙΑ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Το αμάξωμα του εντυπωσιακού μοντέλου βασίστηκε πάνω σε πλαίσιο από ένα νέο μείγμα ανθρακονημάτων και τιτανίου, το οποίο προσφέρει μειωμένο βάρος και βελτιωμένη ακαμψία. Ζυγίζει 1.250 kg και τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V12 των 6,0 λίτρων, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Mercedes-AMG, ειδικά για την Pagani. To μοτέρ αποδίδει 802 άλογα και 1.050 Nm ροπής, ενώ για την κίνηση στους πίσω τροχούς φροντίζει το αυτόματο κιβώτιο Xtrac των 7 σχέσεων.

Οι 40 παραχθείσες μονάδες ναι μεν έχουν γίνει… καπνός, το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία από το να δημοσιεύσει ένα διαφημιστικό σποτ στο Youtube, το οποίο συνοδεύεται με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια.

Όχι, το βίντεο δεν επικεντρώνεται στις θεαματικές επιδόσεις του μοντέλου. Αντιθέτως, εστιάζει στην αυθεντική σχέση που έχει οικοδομήσει η Pagani με τους πελάτες της. Οι τελευταίοι είναι, άλλωστε, εκείνοι που συνιστούν πηγή έμπνευσης για τη μάρκα και χωρίς αυτούς δεν θα γνώρισε την επιτυχία που βιώνει σήμερα.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΑ PAGANI ZONDA R ΤΡΑΚΑΡΕ... ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...