Πωλείται η θρυλική Mustang της ταινίας “Bullitt”

Αναμένεται να αναδειχθεί στην ακριβότερη Mustang όλων των εποχών

  • -
  • -

Όταν η Ford αποκάλυψε την καινούρια Mustang Bullitt στις αρχές του 2018, στη σκηνή δέσποζε κάτι πραγματικά εμβληματικό. Ένα εκ των δύο original αυτοκινήτων που συμμετείχαν στη θρυλική ταινία “Bullitt” με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen.

Το αστυνομικό θρίλερ έκανε την πρεμιέρα του το 1969, με μια πληθώρα θεατών να ερωτεύονται το «αγρίμι» της μάρκας με το μπλε οβάλ σχήμα και να επιθυμούν να το κάνουν δικό τους. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, όσοι διατηρούν την ίδια επιθυμία μπορούν να το εντάξουν στο γκαράζ τους, καθώς το μοντέλο «βγαίνει» σε δημοπρασία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TA 10 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η εταιρεία που ανέλαβε τη δημοπράτηση του μοντέλου είναι η Mecum Auctions, με την εκδήλωση να διεξάγεται στην πόλη Κίσιμε, της Φλόριντα, τον προσεχή Γενάρη. Όσον αφορά το μοντέλο, πρόκειται για ένα GT Fastback του 1968 «ντυμένο» στο χρώμα Highland Green.

Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναδειχθεί στην ακριβότερη Mustang που έχει πουληθεί ποτέ, καθώς πίσω από το τιμόνι της έχει κάτσει ένας «θρύλος». Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η συγκεκριμένη Mustang έχει πρωταγωνιστήσει σε μια συγκλονιστική σκηνή καταδίωξης, η οποία συνιστά πηγή έμπνευσης για μεταγενέστερους σκηνοθέτες.

Υπενθυμίζεται πως για τις ανάγκες τις ταινίες, το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε μια σειρά επεμβάσεων, όπως αναβαθμίσεις στον κινητήρα και η τοποθέτηση κάποιων βάσεων ώστε να στέκονται οι κάμερες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...