Volkswagen ID.R στον "Δρόμο προς τον Παράδεισο": 99 δόσεις αδρεναλίνης

Η θέα «κόβει» την ανάσα

  • -
  • -

Το εγχείρημα της Volkswagen έχει γνωστοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό: O Romain Dumas θα κάτσει πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ID.R και θα επιχειρήσει ν’ αλώσει τον «Δρόμο προς τον Παράδεισο», τη δαιδαλώδη διαδρομή του κινεζικού βουνού Tianmen, Tianmen Shan Big Gate Road.

Η γερμανική μάρκα έχει «κυκλώσει» την ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου και διενεργεί τους τελευταίους ελέγχους προτού επιχειρήσει να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ. Ποιες είναι, όμως, οι προκλήσεις που έχει ν’ αντιμετωπίσει;

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLKSWAGEN TOUAREG 3.0 V6 TDI 286 PS 4MOTION

Τη μεγαλύτερη πρόκληση συνιστούν οι 99 απόκοσμες στροφές που απαιτούν δέουσα προσοχή και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους. Οι ανηφόρες είναι ατελείωτες και καταλήγουν σε υψομετρική διαφορά άνω των 1.100 μέτρων. Οι βουνοκορφές είναι άφθονες και σου δίνουν την εντύπωση πως «αγγίζουν»… τον ουρανό. Το τοπίο ναι μεν είναι μαγευτικό και η θέα κόβει την ανάσα, η διαδρομή δε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς είναι στενή και ανομοιογενής.

Όπως είναι κατανοητό ο Romain Dumas έχει να υπερκεράσει αρκετά εμπόδιο. Και επειδή πάντα η τύχη είναι… χρήσιμη, το ID.R θα είναι «ντυμένο» σε κόκκινο χρώμα, μιας και αυτό είναι το τυχερό χρώμα των πολιτών της Κίνας.

Μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως το κόκκινο «κυκλοφορεί» ιδιαίτερα έντονα στη ζωή τους, μιας και κοσμεί τη σημαία τους, τα παραδοσιακά φανάρια τους, τα γυναικεία φορέματα, τις πινακίδες και τους τοίχους.

Εκτός, βέβαια, από την καλοτυχία, σύμμαχος του Dumas θα είναι και οι επιδόσεις του ID.R. To πρωτότυπο ηλεκτρικό «θηρίο» της Volkswagen τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 680 ίππων και είναι ικανό να αγγίξει τα 100 km από στάση σε μόλις 2.25 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...