Η Jaguar δεν συμφωνεί με τον ορισμό της λέξης "αυτοκίνητο" στα λεξικά!

«Αυτοκίνητο είναι ένα όχημα που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης»

  • -
  • -

Καμπάνια με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του όρου «αυτοκίνητο» διεξάγει η Jaguar, ούσα αντίθετη με τον υφιστάμενο στα λεξικά της αγγλικής γλώσσας.

Ξεφυλλίζοντας το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης (Oxford English Dictionary) εύκολα θα διαπιστώσει κανείς πως ο ορισμός της λέξης «αυτοκίνητο» είναι ο εξής: «ένα όχημα δρόμου που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα (συνήθως εσωτερικής καύσης) και είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει έναν οδηγό καθώς και έναν μικρό αριθμό επιβατών. Συνήθως έχει δύο μπροστινές και δύο πίσω ρόδες και χρησιμοποιείται για εμπορική, ιδιωτική χρήση, αλλά και αναψυχής.

Και ενώ ο ανωτέρω ορισμός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ένα αυτοκίνητο να κινείται με διαφορετικού είδους κινητήρες, κάτι τέτοιο δεν ισχύει με το λεξικό που βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικότερα, το OxfordDictionaries.com, αναφέρει πως «αυτοκίνητο είναι ένα όχημα δρόμου, συνήθως με τέσσερις ρόδες, τροφοδοτούμενο από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ικανό να μεταφέρει μικρό αριθμό ανθρώπων».

Ενοχλημένη με τον συγκεκριμένο ορισμό, σύμφωνα με τον οποίο ένα όχημα που κινείται π.χ με ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι αυτοκίνητο, η Jaguar καλεί τους φίλους του αυτοκινήτου –ειδικά όσους έχουν «αγκαλιάσει» την ηλεκτροκίνηση- να ενισχύσουν την προσπάθειά της για επαναπροσδιορισμό του όρου.

Η δυσανασχέτηση της βρετανικής μάρκας ενισχύεται, μάλιστα, από το γεγονός πως ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Jaguar I-Pace διακρίθηκε σε “2019 World Car of the Year”, σύμφωνα με τον ανωτέρω ορισμό δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στα αυτοκίνητα.

Η Jaguar, τέλος, προτρέπει τους οδηγούς να σταθούν στο πλευρό της πληκτρολογώντας στα social media τη φράση #RedefineTheCar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...