Νέα Mercedes - AMG A45: 10’’ πιο γρήγορη στην «Πράσινη Κόλαση»

Το μοντέλο εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής

  • -
  • -

Σημαντικές είναι οι βελτιώσεις που απολαμβάνει η νέα MercedesAMG A45, συγκριτικά με τον προκάτοχό της, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο επιδόσεων.

Πληθωρικές, όμως, αναμένεται να είναι και οι δυνατότητές της και μέσα στις πίστες. Αυτό διότι, σύμφωνα με το Caradvice, οι διοικούντες της Mercedes-AMG εκτιμούν πως η νέα A 45S είναι κατά 10 δευτερόλεπτα ταχύτερη από τον προκάτοχό του στο Nurburgring.

Δείτε το Renault Megane R.S Trophy-R να «αλώνει» το Nurburgring

Οι άνθρωποι της μάρκας, ναι μεν δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένο χρόνο η επαλήθευση, ωστόσο, της εξαγγελίας τους συνεπάγεται πως η νέα Mercedes – AMG A45 θα είναι ικανή να γυρίσει την «Πράσινη Κόλαση» σε περίπου 7:54 – η προηγούμενη γενιά είχε καταγράψει χρόνο 8:04.

Το επερχόμενο μοντέλο «φοράει» τον δυνατότερο δίλιτρο turbo κινητήρα παραγωγής, ο οποίος αποδίδει 421 ίππους και 500 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ. από στάση να «έρχεται» σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Στην αντίπερα όχθη, η απερχόμενη γενιά απέδιδε 381 ίππους και 475 Nm ροπής, ενώ για να επιταχύνει στα 100 χλμ την ώρα, απαιτούντο 4,2 δευτερόλεπτα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νέα Mercedes  AMG45 πατήστε εδώ

Πέρα από τον κινητήρα, καθοριστικό ρόλο στην «απογείωση» των επιδόσεων διαδραματίζει το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (εμπνευσμένο από τη B-Class diesel, με αρκετές τροποποιήσεις) που επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές, καθώς και το νέο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ το οποίο πέρα από την κατανομή της δύναμης μεταξύ των δύο αξόνων, μπορεί να «επικεντρωθεί» και σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Αυτό είναι εφικτό χάρη στο πίσω διαφορικό με δύο πολύδισκους συμπλέκες και το σύστημα κατανομής ροπής AMG Torque Control που διαθέτει και λειτουργία Drift Mode

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...