Άνω των 74 ετών: Οδηγούν κανονικά μέχρι το τέλος του έτους!

Ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι οι γιατροί εκείνοι που θα αποφασίζουν για το αν μπορεί να οδηγεί ένας ηλικιωμένος

  • -
  • -

Παράταση στην ισχύ της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, δίνει το Υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε πως έχει προχωρήσει ήδη στην υπογραφή υπουργικής απόφασης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει η τροποποίηση-επικαιροποίηση του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

«Έχουμε υπογράψει υπουργική απόφαση, όπου δίνουμε μία παράταση ώστε τα διπλώματά τους να ισχύουν, να μπορούν να οδηγούν δηλαδή μέχρι να νομοθετήσουμε, για να εξισορροπήσουμε αυτά τα πράγματα».

Για την παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση σύµφωνα µε το συνηµµένο υ̟πόδειγµα α̟πό την αρµόδια Υ̟πηρεσία Μεταφορών και Ε̟πικοινωνιών. 

Ερωτηθείς αναφορικά με το καθεστώς το οποίο θα απάλλασσε τους ηλικιωμένους από την ταλαιπωρία, ο υπουργός Μεταφορών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι ιατρικές εξετάσεις, όντας οι γιατροί εκείνοι που θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το εάν κάποιος ηλικιωμένος μπορεί να οδηγήσει.

Σημειώνεται πως μετά από απόφαση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, οι ηλικιωμένοι οδηγοί (74+) θα έπρεπε να δίνουν ξανά εξετάσεις για ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, πως την περασμένη Τετάρτη (24/7) ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε πως επανέρχεται το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, για τουλάχιστον έξι μήνες, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από το νέο σύστημα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...