Honda e: Με πέντε έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης! (vid)

Οι οθόνες καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες συνδεσιμότητας δίνει η Honda σε όσους αποκτήσουν το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, μέσω ενός ψηφιακού ταμπλού οργάνων πλήρους πλάτους επόμενης γενιάς.

Πέντε προσεκτικά ενσωματωμένες, έχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Δύο εξ αυτών είναι οι οθόνες του Side Camera Mirror System οι οποίες είναι εργονομικά τοποθετημένες στις δύο άκρες του ταμπλό προσφέροντας στον οδηγό ιδανική ορατότητα.

Επιπλέον, υπάρχει και το Centre Camera Mirror System που μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μία TFT οθόνη οργάνων των 8,8 ιντσών, όπου προβάλλονται βασικές πληροφορίες (ισχύ και κατάσταση φόρτισης, προφίλ οδήγσης κ.ο.κ.)

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HONDA E ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Εκ των δεξιών του οδηγού δεσπόζουν δύο οθόνες αφής LCD των 12,3 ιντών οι οποίες «επωμίζονται τον ρόλο» του infotainment προσφέροντας εξατομίκευση και χρηστικότητα. Το περιεχόμενο εναλλάσεται στις δύο οθόνες, για μεγαλύτρη ευχρηστία, επιτρέποντας στον συνοδηγό να κάνει swipe σε περιεχόμενο όπως  οι οδηγίες πλοήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ακόμη, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να βλέπουν ταυτόχρονα διαφορετικές εφαρμογές. Επί παραδείγματι, ενώ ο πρώτος μπορεί ν’ ακολουθεί οδηγίες πλοήγησης ο συνοδηγός μπορεί να επιλέγει τη μουσική.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 5 ΜΙΚΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 2020

Επιπλέον, μέσω του Honda Personal Assistant (υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης) διατίθεται πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές με φωνητικές εντολές. Αυτό ενεργοποιείται λέγοντας “OK Honda”, ενώ ενσωματώνεται η λειτουργία της μηχανικής μάθησης, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, επιτρέπει την κατανόηση της φωνής.

Η εφαρμογή smartphone Honda προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέσουν το έξυπνο κινητό τηλέφωνό τους μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, έχοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια σειρά υπηρεσιών στις δύο οθόνες αφής, ενώ όταν το Honda e είναι σταθμευμένο μπορούν να παρακολουθούν βίντεο στις συσκευές τους, χάρης στο Wi-Fi hotspot. Σημειώνεται πως η σύνδεση διατηρείται ακόμα και αν απομακρυνθούν λίγα μέτρα από το όχημα  (remote access).

Μέσω της εφαρμογής smartphone, οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν ως ψηφιακό κλειδί (κλείδωμα-ξεκλείδωμα), ενώ ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει ειδοποιήσεις ασφαλείας εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e έχουν ξεπεράσει τις 36.000, με το μοντέλο παραγωγής να παρουσιάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...