Οι χριστιανοδημοκράτες εναντίον της χρηματοδότησης της Opel

Όχι στην βοήθεια με χρήματα του Γερμανικού κράτους

  • -
  • -

Ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Michael Fuchs,  δήλωσε ότι η χρηματοδότηση της GM για την αναδιοργάνωση της Opel δεν θα πρέπει να γίνει με χρήματα του Γερμανικού κράτους, αλλά ίδια κεφάλαια της εταιρείας η οποία φαίνεται να τα διαθέτει. Αιτία της δήλωσης του Γερμανού πολιτικού είναι η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της GM όπου για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια έχουν θετικό πρόσημο. Ο Fuchs είπε επίσης ότι λόγω των αυξημένων πωλήσεων της GM στις ΗΠΑ και με δεδομένο το ισχυρότερο δολάριο σε σχέση με το Ευρώ, θα υπάρχουν τα κεφάλαια να χρηματοδοτήσει η ίδια η εταιρεία τη θυγατρική της Opel.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Opel κ. Nick Reilly σε γράμμα του προς τους εργαζόμενους το οποίο μοιράστηκε την περασμένη Δευτέρα, δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρχουν νέα από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, Ισπανίας, Πολωνίας και Αυστρίας σχετικά με τη χρηματοδότηση της Opel.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη σωτηρία της Opel ανέρχονται στο ποσό των 3,7 δις ευρώ. Η GM σχεδιάζει να δώσει 1,9 δις ευρώ και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν μέσω δανεισμού και εγγυήσεων από τις κυβερνήσεις των κρατών στα οποία υπάρχουν εργοστάσια της Opel. Μάλιστα η Γερμανική πλευρά θα δώσει περισσότερο από 1 δις Ευρώ οπότε οι φωνές θα αρχίσουν να δυναμώνουν όσο πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...