Επετειακή έκδοση Mazda MX-5: Με τιμή 28.095 λίρες!

Η έναρξη της εμπορικής πορείας του Mazda MX-5 30th Anniversary Edition αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

  • -
  • -

Όταν το 1989 η Έκθεση του Αυτοκινήτου του Σικάγο φιλοξενούσε το πρώτο Mazda MX-5, ουδείς μπορούσε να φανταστεί την εμπορική… τρέλα που θα ακολουθούσε.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, το MX-5 έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης, ενώ οι πωλήσεις του το έχουν αναδείξει στο δημοφιλέστερο διθέσιο roadster ανά την υφήλιο.

Η ιαπωνική μάρκα «χρωστάει» πολλά στο εντυπωσιακό μοντέλο και επιχειρεί… ν’ ανταποδώσει μέρος αυτών, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το λανσάρισμά του. Κατασκευάζει, λοιπόν, μια επετειακή έκδοση, υπό την κωδική ονομασία “MX-5 30th Anniversary Edition”, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 3.000 αντίτυπα, σε εκδόσεις RF και Convertible, με τις τιμές τους ν' αντιστοιχούν σε 29.895 και 28.095 λίρες αντίστοιχα. 

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής πορείας του μοντέλου, το οποίο καταφτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς αγορές του MX-5, μιας και στα 30 χρόνια ζωής του έχουν πουληθεί περισσότερες από 130.000 μονάδες. Ως εκ τούτου στη βρετανική αγορά θα πουληθούν, συνολικά, 550 μονάδες 30th Anniversary- 370 convertible και 180 με σκληρή οροφή.

Η ειδική έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά σε χρώμα Racing Orange, το οποίο καταδεικνύει τη ζωηράδα και σπιρτάδα του ξεχωριστού αυτού μοντέλου. Επικουρικά, στον περαιτέρω… καλλωπισμό του μοντέλου, λειτουργούν οι σφυρηλατές ζάντες αλουμινίου Rays, οι οποίες κατασκευάστηκαν για χάρη της 30th Anniversary Edition σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία Rays Co Ltd.

Ξεχωριστό είναι, ακόμη, το επετειακό σήμα όπου αναγράφεται ο σειριακός αριθμός του αυτοκινήτου, ενώ πορτοκαλί χρώμα φέρουν και οι δαγκάνες των φρένων, όπως και μια σειρά στιλιστικών στοιχείων στα καθίσματα και το ταμπλό. Επιβλητική σε επίπεδο σχεδίασης είναι και η έντονη παρουσία της υψηλής ποιότητας Αλκαντάρα για την επένδυση των θυρών, του πίνακα οργάνων και των καθισμάτων.

Σημειώνεται, τέλος, πως κάτω από το καπό δεσπόζει ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 181 ίππων, όπου συναντάμε και στις υπόλοιπες, απλές εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...