Ηλεκτρικό της Ford το 2023 με τεχνολογία Volkswagen!

Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

  • -
  • -

Η στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε ομίλους της αυτοκίνησης δείχνει μονόδρομος, μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις του αύριο, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα και η κοινή χρήση οχημάτων.

Σε κοινή συνέντευξη στη Νέα Υόρκη, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Ομίλων Ford, Jim Hackett και Volkswagen, Herbert Diess, ανακοίνωσαν τα επόμενα βήματα στην… κοινή πορεία των δύο κολοσσών της αυτοκίνησης.

Καταρχάς, το Volkswagen Group θα επενδύσει στην αμερικάνικη εταιρεία Argo AI, η οποία εξελίσσει πλατφόρμα για αυτόνομα οχήματα. Ο γερμανικός όμιλος θα αγοράσει πακέτο μετοχών της Argo AI, ανάλογο με αυτό που έχει η Ford. Παράλληλα θα ανοίξει εργαστήριο της Argo AI στο Μόναχο, όπου θα απασχολούνται 200 άτομα.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen για να λανσάρει τα δικά της ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει το 2023, αρχικά με ένα μοντέλο, με την παραγωγή σε βάθος εξαετίας να φθάνει τα 600.000 αυτοκίνητα. Το πρώτο ηλεκτρικό Ford στην πλατφόρμα ΜΕΒ δεν αποκλείεται να είναι μία μηδενικών ρύπων εκδοχή της Mustang.

Οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν επίσης στην παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) και μεσαίων pick up.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...