O Όμιλος Σαρακάκη στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας

Ο Επίσημος Διανομέας Honda και Mitsubishi παραχωρεί στην ομάδα HOPEgenesis αυτοκίνητα για τη διευκόλυνση του σπουδαίου έργου της

  • -
  • -

Σε μία κίνηση που αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο προχωρά ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάη, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 97 χρόνων λειτουργίας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis η οποία μάχεται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Επίσημος Διανομέας Honda και Mitsubishi παραχωρεί στην ομάδα της HOPEgenesis αυτοκίνητα, με φόντο τη διευκόλυνση των μετακινήσεών της τελευταίας στις παραμεθόριες περιοχές. Στόχος η υλοποίηση του προγράμματος «Με όχημα την Ελπίδα» που εστιάζει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων πάνω σε ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της χώρας μας, όπως είναι αυτό της υπογεννητικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει «υιοθετήσει» για τα επόμενα τρία χρόνια το νησί της Αλοννήσου το οποίο, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του 2011, έχει 2.750 κατοίκους. Το νησί του Αιγαίου πελάγους ταλαιπωρείται από αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων, με αποκορύφωμα το 2016 όταν καταγράφηκαν 26 θάνατοι και μόλις 14 γεννήσεις, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 25 θάνατοι και μόλις 11 γεννήσεις.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναλαμβάνει την κάλυψη όλων των εξόδων παρακολούθησης της εγκυμοσύνης των κυοφορουσών γυναικών, των εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού, όπως και όλων των εξόδων μεταφοράς και φιλοξενίας τους.

Παράλληλα, θα φροντίσει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...