Ηλεκτρικό Fiat 500: Time is coming

Η ιταλική μάρκα αρχίζει να στήνει τη γραμμή παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της παγκοσμίως

  • -
  • -

120 χρόνια ζωής για τη Fiat, 80 χρόνια ζωής και για την ιστορική μονάδα παραγωγής του Τορίνο, Mirafiori. 

Στο περιθώριο, λοιπόν, του διπλού εορτασμού, η ιταλική μάρκα σηματοδοτεί την έναρξη της εγκατάστασης της γραμμής παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, το οποίο θα κατασκευάζεται στο θρυλικό εργοστάσιο. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 700 εκ. ευρώ, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜH: 5 ΜΙΚΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2020

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πρώτου ρομπότ, με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις να δέχονται και αυτές, κατά τους προσεχείς μήνες, νέα μηχανήματα. Επιπροσθέτως, στο τμήμα αμαξωμάτων αναμένεται να τοποθετηθούν 200 ρομπότ, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής θα παραχθούν στα τέλη του έτους. Ακόμη, σχεδόν 1.200 άτομα θα ενισχύσουν τη γραμμή παραγωγής η οποία θα μπορεί να κατασκευάζει 80.000 μονάδες ανά έτος με δυνατότητα αύξησης της συνολικής παραγωγής.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της FCA παγκοσμίως,  φέρει μακρά παράδοση, μιας και τη γραμμή παραγωγής του έχουν περάσει περισσότερα από 35 μοντέλα και 28.700.000 μονάδες, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Fiat 500 (1957).

Στη διευκόλυνση του πρότζεκτ θα συμβάλει και η δημιουργία της μονάδας e-Mobility για την περιοχή EMEA, η οποία θα επωμιστεί κάθε… ευθύνη με επίκεντρο τα ηλεκτρικά οχήματα.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο όμιλος FCA σχεδιάζει την τοποθέτηση περισσότερων από 900 σταθμών φόρτισης στις εγκαταστάσεις του, 1.200 σταθμών στα καταστήματα της Leasys και περισσότερους από 1.100 σταθμούς στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων και επισκευαστών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...