6 ηλεκτρικά πατίνια για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση της εποχής και μπορούν να κάνουν τις μικρές-καθημερινές μετακινήσεις σας… παιχνιδάκι

  • -
  • -

Xiaomi Mi Electric Scooter

Πατίνι με Reddot «Best of the Best»

To Mi Electric Scooter ανήκει στην οικογένεια Transportation της Xiaomi και είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι ιδανικό για την πόλη. Είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και φέρει πίσω δισκόφρενα και ελαστικά για άσφαλτο. Το Xiaomi Mi Electric είναι για μικρές καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη και η αυτονομία του αγγίζει τα 25 km με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που μπορεί να μεταφέρει είναι τα 100 kg. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάρκεια φόρτισης του πατινιού είναι 5 ώρες και η ενδεικτική του τιμή είναι στα 399 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό πατίνι της Xiaomi, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

UrbanGlide Ride 80XL Pro

Φορτίζει σε 180 λεπτά

Το φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό ηλεκτρικό πατίνι εφοδιάζεται με ένα δυνατό ηλεκτροκινητήρα 350W, που επιτρέπει στην ελαφριά κατασκευή να αγγίξει τα 25 km/h. Η αυτονομία του κυμαίνεται από 25 έως και 30 km, ανάλογα την οδήγηση, το βάρος του χρήστη και τις κλίσεις των δρόμων. Στο τιμόνι υπάρχουν τα χειριστήρια επιτάχυνσης και φρένου, ενώ διαθέτει cruise control με 3 λειτουργίες ταχύτητας. Ακόμα, έχει οθόνη LED, η οποία δείχνει την ταχύτητα, την απόσταση και τη διάρκεια της μπαταρίας. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 120 κιλά και η ενδεικτική τιμή του στην Ελλάδα είναι 429 ευρώ.

 

Πατίνι eF16

Ένα πατίνι που… πετάει

Το eF16 είναι ένα μικροκαμωμένο σπαστό ηλεκτρικό πατίνι με κάθισμα-σέλα και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 1.600W. Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο μοτέρ είναι κατάλληλο για ανηφόρες με κλίση έως και 25%, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναδίπλωσή του, που χρειάζεται μόνο δύο κινήσεις. Ιδανικό για όλες μετακινήσεις και μάλιστα χωράει άνετα σε όλα τα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων ή ακόμα και κάτω από το… γραφείο σας. Η τελική ταχύτητα είναι 45 km/h και η αυτονομία του αγγίζει τα 30 km. Αναφορικά με τον χρόνο φόρτισης, σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης διαρκεί έως και 10 ώρες. Το βάρος του είναι 46 κιλά και μπορεί να μεταφέρει άτομο έως και 140 κιλά. Η τιμή του είναι 890 ευρώ.

 

I-Wheel W3

Πάνω σε μία ρόδα

Μπορεί να μην είναι το παραδοσιακό πατίνι που όλοι γνωρίζουμε, αλλά το I-Wheel θα σε μεταφέρει γρήγορα και με μεγάλη ευελιξία στους στενούς δρόμους της πόλης και όχι μόνο. Το μονόκυκλο φέρει ένα ηλεκτρικό σύστημα αυτοεξισορρόπησης και μπορεί να κυκλοφορήσει σε κάθε είδους τερέν, καθώς και να ανέβει σε ανηφόρες έως και 18 μοίρες. Λειτουργεί με μπαταρία και έχει μεγάλη αυτονομία (12-15 km αναλόγως με τη χρήση/βάρος χρήστη), ενώ μεταφέρει μέχρι και 120 κιλά. Ζυγίζει μόνο 9,8 κιλά, συνεπώς η μεταφορά του είναι πανεύκολη, ειδικά αν κινείστε με ΜΜΜ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι εύκολο να μάθεις να το οδηγείς και δεν πέφτεις… απλά κατεβαίνεις. Η διάρκεια φόρτισης είναι μόνο 60 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

 

Blaupunkt ESC505

Με ταχυφορτιστή

Το ηλεκτρικό πατίνι της «μπλε τελείας» είναι άνετο, ασφαλές και ιδανικό για τις βόλτες σου στην πόλη ή στην εξοχή. Το ESC505 έχει τρεις ταχύτητες (Slow, Mid, Fast) με την αυτονομία του να φτάνει μέχρι και 20 χιλιόμετρα (ανάλογα με το βάρος και την επιφάνεια κίνησης) με μία μόνο φόρτιση. Η εμπρός λυχνία LED βοηθάει σε περίπτωση που βρεθείτε σε σκοτεινές διαδρομές, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 350W επιτρέπει στο πατίνι να ταξιδέψει έως και 25 km/h. Εξοπλίζεται με εμπρός ηλεκτρικό και πίσω χειροκίνητο φρένο για ασφάλεια. Η αναδίπλωσή του είναι εύκολη και σου επιτρέπεται να μπεις μαζί του στο λεωφορείο ή στο μετρό. Το βάρος που μπορεί να αντέξει είναι 120 κιλά. Τέλος, διαθέτει Fast Charging, η οποία φορτίζει ολόκληρη τη μπαταρία σε περίπου 2 ώρες. Η ενδεικτική τιμή του πατινιού είναι 299 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

 

Yuneec E-go 2

Πατίνι με τηλεχειριστήριο

Μπορεί να φαίνεται ως ένα παραδοσιακό skateboard, ωστόσο φέρει ηλεκτρικό μοτέρ και μπορεί να επιταχύνει μέσω ενός τηλεχειριστηρίου, φτάνοντας έως και τα 20 km/h. Με την επιλογή Eco mode θα σε πάει μακριά, αφού η αυτονομία της μπαταρίας του μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 30 km απόστασης με μία μόνο φόρτιση. Δεν έχει τιμόνι, όπως όλα τα υπόλοιπα πατίνια, γι’ αυτό και η ισορροπία παίζει σημαντικό ρόλο. Παράλληλα, υπάρχει εφαρμογή για smartphone, όπου ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τη μέγιστη ταχύτητα που σημείωσε σε μία διαδρομή, την απόσταση που διάνυσε, ακόμα και το υπόλοιπο της μπαταρίας. Το ελαφρύ πατίνι (6,3 κιλά) κοστίζει 699 ευρώ και μπορεί κανείς να βρει περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...