Πώς τα πήγαν οι ελληνικές ομάδες στον Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell;

Ο Μαραθώνιος διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future Live, στο Mercedes-Benz World

  • -
  • -

Ιδιαίτερα αξιόλογες ήταν οι θέσεις που κατέλαβαν οι ελληνικές ομάδες στον 35ο Μαραθώνιο Οικονομίας που διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future Live (1-5 Ιουλίου) στο Mercedes-Benz World, Weybride του Λονδίνου.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με το ηλεκτροκίνητο όχημα «Τριήρης», κατέκτησε τη 18η θέση διανύοντας 407km/kWh, στην κατηγορία Prototype (Battery Electric).

 

Ομάδα "Ποσειδώνας"

Στην ίδια κατηγορία, η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος»  κατατάχθηκε στην 25η θέση αγγίζοντας τα 280 km/kWh.

 

Ομάδα "Προμηθέας"

Η τρίτη ελληνική εκπρόσωπος, η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Σπύρος Λούης διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), κατάφερε επιτυχώς να ολοκληρώσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους και ελέγχους ασφαλείας, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα να διαγωνιστεί εντός της πίστας. Η σοβαρή δυσλειτουργία που εμφανίστηκε στο σύστημα παροχής ενέργειας (κυψέλη υδρογόνου) κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν εμπόδισε το όχημα της ομάδας να πραγματοποιήσει 10 από τους 11 γύρους, χωρίς, όμως, να καταφέρει δυστυχώς να ολοκληρώσει.

 

Ομάδα "TUC Eco Racing"

Σημειώνεται πως τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων σημειώθηκαν, παρά το γεγονός ότι αυτές διαγωνίστηκαν σε καινούρια πίστα η οποία τους ανάγκασε να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.

«Ελπίζουμε το κέφι, η δημιουργικότητα και η όρεξή τους να αποτελέσουν έμπνευση και για άλλους νέους επιστήμονες οι οποίοι θα συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο και καλύτερο μέλλον», ήταν τα λόγια του Γενικού Διευθυντή της Coral A.E., επίσημου licensee της Shell για την Ελλάδα, Γιώργου Χατζόπουλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...