Νιώθετε λυπημένοι; Το αυτοκίνητό σας σύντομα θα το γνωρίζει (video)

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα προσαρμόζει τις λειτουργίες της καμπίνας βάσει της ψυχολογικής σας κατάστασης

  • -
  • -

Μόνο λίγοι δεν είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν πιάσουμε το τιμόνι, όντες σε δυσμενή ψυχολογική κατάσταση.

Δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας, η Jaguar Land Rover επιχειρεί να δώσει τη λύση, προχωρώντας στην ανάπτυξη ενός συστήματος για τα μοντέλα της. Αυτό θα ανιχνεύει την εκάστοτε ψυχολογική κατάσταση των οδηγών και βάσει αυτής θα προσαρμόζει τις λειτουργίες της καμπίνας.

Ειδικότερα, διενεργούνται έρευνες για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, επικουρούμενη από μια κάμερα που θα «σκανάρει» το πρόσωπο του οδηγού και από μια βιομετρική τεχνολογία ανίχνευσης των ψυχολογικών μεταπτώσεων.

Η ανωτέρω διαδικασία θα ενεργοποιεί μια σειρά λειτουργιών, όπως είναι η προσαρμογή της έντασης του κλιματισμού, της θέρμανσης, του εξαερισμού και του ατμοσφαιρικού φωτισμού. Επί παραδείγματι, εφόσον ανιχνευθούν υψηλά επίπεδα άγχους, η υπό μελέτη τεχνολογία θα επιλέγει αυτόνομα μια χαλαρή λίστα μουσικής.

Οι ενέργειες της Jaguar Land Rover υιοθετούνται κατόπιν ερευνών που δείχνουν πως το 74% των ανθρώπων παραδέχονται πως αισθάνονται είτε στρεσαρισμένοι είτε ψυχολογικά φορτισμένοι, σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται πως ο βρετανικός κατασκευαστής επικεντρώνεται και στην ανάπτυξη μιας παρόμοιας τεχνολογίας και για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Μια κάμερα που θα βρίσκεται στο στήριγμα κεφαλής θα ανιχνεύει την κούραση των τελευταίων και στη συνέχεια θα χαμηλώνει τον φωτισμό και θα αυξάνει τη θερμοκρασία, βοηθώντας τους να ξεκουραστούν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...