Η υβριδική τεχνολογία σώζει τον V12

Δήλωση του CEO της Ferrari

  • -
  • -

"Η αντίληψη σήμερα είναι ότι ο αριθμός των κυλίνδρων ισοδυναμεί με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσουμε την υβριδική τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί στα μοντέλα μας με κινητήρες V8 και V10. Με την υβριδική τεχνολογία μπορούμε να προστατεύσουμε τον V12". Αυτό δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Autocar ο CEO της Ferrari, Amedeo Felisa.

Η ιταλική φίρμα έκανε το πρώτο της υβριδικό βήμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2010, όπου παρουσίασε το πρωτότυπο 599 HY-KERS (φωτο) με συστήμα ανάκτησης ενέργειας.

Ο Felisa άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η νέα Ferrari Enzo που θα λανσαριστεί το 2012 θα τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V8 άμεσου ψεκασμού. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και υβριδική τεχνολογία. Άλλωστε και στο παρελθόν η –κορυφαία στη γκάμα της Ferrari τη δεκαετία του ΄80– F40 ήταν V8 όταν την Testarossa κινούσε ένας μεγαλύτερος V12.

Η εξέλιξη και εφαρμογή υβριδικής τεχνολογίας έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπεμπόμενοι ρύποι από τους κινητήρες της προέχει για την Ferrari, σε αντίθεση με ανταγωνιστές της –βλέπε Lamborghini, Mercedes-Benz– που επενδύουν στη χρήση ελαφρύτερων υλικών όπως τα ανθρακονήματα. Σύμφωνα με τον Felisa, η Ferrari δεν θα κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στα αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι να κατανοήσει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του υλικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...