Τα 4 αυτοκίνητα που αρίστευσαν στις δοκιμές του Euro NCAP (video)

Τα Kia Ceed και DS3 Crossback έφθασαν στα 5 αστέρια με τον προαιρετικό εξοπλισμό τους

  • -
  • -

Συνολικά 6 αυτοκίνητα βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» του Euro NCAP, στο πιο πρόσφατο πακέτο αποτελεσμάτων, με τα 4 εξ αυτών να εξασφαλίζουν την ανώτατη βαθμολογία από τον ανεξάρτητο οργανισμό.

Τα αυτοκίνητα που αρίστευσαν στις δοκιμές πρόσκρουσης είναι τα Tesla Model 3, Skoda Scala, Mercedes- Benz B-Class, καθώς και η Mercedes-Benz GLE, ενώ μικρότερη συγκομιδή βαθμών σημείωσαν τα Kia Ceed και DS3 Crossback.

Αρχής γενομένης από τον εκπρόσωπο της Tesla, το μοντέλο εντυπωσίασε στα τεστ με επίκεντρο τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας (Safety Assist), σημειώνοντας βαθμολογία 94%, η οποία αποτελεί το υψηλότερο σκορ που έχει καταγραφεί στην εν λόγω κατηγορία, από την ανανέωση του πρωτοκόλλου Euro NCAP. Με βάση την προστασία των ενηλίκων και των ανηλίκων η βαθμολογία αποτυπώθηκε σε 96 και 86% αντίστοιχα, ενώ σε επίπεδο πεζών το σκορ του αντιστοιχεί σε 74%.

Το Scoda Scala άγγιξε το απόλυτο (97%) στην προστασία των ενηλίκων, ενώ πολύ καλές επιδόσεις σημείωσε και στις υπόλοιπες κατηγορίες και δη σε αυτή των παιδιών και πεζών με 87% και 81% αντίστοιχα.

Η Mercedes-Benz B-Class υπερκέρασε τα δύο προηγούμενα μοντέλα σε επίπεδο προστασίας των παιδιών (90%), απολαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία και στην προστασία των ενηλίκων 96%. O έτερος εκπρόσωπος της γερμανικής μάρκας, GLE, ξεπέρασε το 90% τόσο στην κατηγορία των ενήλικων όσο και των παιδιών.

Στον αντίποδα, τα Kia Ceed και DS3 Crossback έλαβαν 4 αστέρια για τον βασικό εξοπλισμό, ενώ όταν εξετάστηκαν με τα προαιρετικά πακέτα διακρίθηκαν και αυτά ως πεντάστερα.

Ακολουθεί η αναλυτική βαθμολογία των… πεντάστερων μοντέλων:

Μοντέλο

Προστασία Ενηλίκων

Προστασία Παιδιών

Προστασία Πεζών

Συστήματα Υποβοήθησης

Tesla Model 3

96%

86%

74%

94%

Skoda Scala

97%

87%

81%

76%

Mercedes-Benz B-Class

96%

90%

78%

75%

Mercedes-Benz GLE

91%

90%

78%

78%

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...