Volkswagen ID. Buggy: Μαγεύει στο πέρασμά του

Μετά την Έκθεση της Γενεύης, το καλοκαιρινό, «γυμνό» από πόρτες όχημα ξεχώρισε και στη Γαλλία

  • -
  • -

Μία από τις μεγαλύτερες “ατραξιόν” της Έκθεσης της Γενεύης είχε αποτελέσει το πρωτότυπο ηλεκτρικό ID. Buggy της Volkswagen εντυπωσιάζοντας με τη ρηξικέλευθη σχεδιαστική του γλώσσα.

Μερικούς μήνες αργότερα, το βασισμένο στην πλατφόρμα MEB, μηδενικών εκπομπών «δροσερό» μοντέλο, μαγνήτισε και πάλι τα βλέμματα δια της παρουσίας του στην εκδήλωση “Chantilly Arts & Elegance, Richard Mille", που διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης Concours d’ Elegance, 50 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού

Το πράσινο, «γυμνό» από θύρες όχημα, έμελλε να ξεχωρίσει σε μία από τις δημοφιλέστερες εκθέσεις «ομορφιάς» παγκοσμίως, παραλαμβάνοντας το βραβείο του κοινού. Αφορμή στάθηκε η υψηλή ραπτική που το διαπερνάει, o ξεκάθαρος και τολμηρός σχεδιασμός του.



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BUGGY ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τη σχεδιαστική μας ομάδα το γεγονός πως οι φίλοι του αυτοκινήτου επέλεξαν το ID. Buggy σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Αυτό δείχνει πως το όραμά μας για την ηλεκτρική κινητικότητα έχει τύχει ευρύτατης απήχησης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff.

Σημειώνεται πως το διθέσιο ηλεκτρικό Buggy βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, το δάπεδο της οποίας φιλοξενεί μια μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh. Η εν λόγω μπαταρία τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ (στο πίσω μέρος), απόδοσης 204 ίππων και 310 Nm ροπής.

Η αυτονομία του, τέλος, ανέρχεται σε 250 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...