Ρεκόρ πάλι για την Bentley στο Pikes Peak

Κατά 8,4 sec πιο γρήγορη η Continental GT κερδίζοντας τον τίτλο από την Bentayga στη δυσκολότερη ανάβαση

  • -
  • -
H Bentley Continental GT σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πασίγνωστη ανάβαση Pikes Peak από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν επιχειρήσει μέχρι σήμερα, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ της Bentayga. Πιο συγκεκριμένα, είναι κατά 8,4 sec γρηγορότερη με τον Rhys Millen ξανά πίσω από το τιμόνι. 

Στην πίστα των 20 χιλιομέτρων με την εκκίνηση να βρίσκεται 2.835 μέτρα και ο τερματισμός να φτάνει στα 4.298 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βρετανικό μοντέλο κατάφερε να σημειώσει χρόνο 10:18.488.

Η Bentley Continental GT φέρει το νούμερο 100 επάνω της, σηματοδοτώντας τα 100 χρόνια της φίρμας, ενώ κάτω από το καπό του εν λόγω μοντέλου βρυχάται ένας 6λιτρος twin-turbo W12 κινητήρας απόδοσης 630 ίππων και 900 Nm ροπής. Το ισχυρό μοντέλο είναι τετρακίνητο και η κίνηση φτάνει στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Για να αγγίξει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται μόνο 3,6 sec, καθώς η τελική της GT είναι 333 km/h.

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ένα άλλο μοντέλο της μάρκας έσπασε το ρεκόρ του Pikes Peak στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής και είναι η Bentayga. Πάλι πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Rhys Millen και χρειάστηκε 10:49.9.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...