Εγχειρίδιο σωτηρίας σε περίπτωση πλημμύρας (video)

Δεδομένων των κινδύνων που ενέχουν οι πλημμύρες, η Nissan επιστρατεύει το Terra και μας προσφέρει κάποιες συμβουλές

  • -
  • -

Οι σφοδρές πλημμύρες, που προκαλούνται από τους μουσώνες, αποτελούν ένα σύνηθες ακραίο καιρικό φαινόμενο σε μια πληθώρα περιοχών της Ασίας, οι οποίες βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μπανγκόκ, όπου κατά τη βροχερή περίοδο (Σεπτέμβριος) οι βροχοπτώσεις μπορούν να φτάσουν τα 350 mm, διαταράσσοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης.

Ευάλωτοι στις άγριες διαθέσεις των έντονων βροχοπτώσεων είναι τις τελευταίες μέρες και οι κάτοικοι της ρωσικής επαρχίας Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, όπου ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες έφτασε τους 18, με συνολικά 1.303 να έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Η Nissan έχει διαγνώσει τις σφοδρές επιπτώσεις και ως εκ τούτου μοιράζεται πέντε συμβουλές οδήγησης υπό αυτές τις συνθήκες. Στο πλαίσιο λοιπόν της καμπάνιας #GoAnywhere, η μάρκα,  επιστρατεύει το Nissan Terra, το οποίο φέρει την ικανότητα «βύθισης» σε βάθος νερού έως 800 mm, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους κατοίκους να πάνε… οπουδήποτε.

Συγκεκριμένα :

 

 1Γνωρίστε το μέγιστο βάθος βύθισης του οχήματος σας  : Αυτό τo ύψος έχει οριστεί για κάθε όχημα βάσει της θέσης των ευάλωτων συστημάτων, όπως το φίλτρο αέρα και το ντιστριμπιτέρ.  Για παράδειγμα,  το Nissan Terra προσφέρει στους οδηγούς 225mm απόστασης από το έδαφος για να περάσουν με σιγουριά  μέχρι και 800mm νερού. 

 

 2Οδηγήστε στο νερό με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 3 χλμ. /ώρα : Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες εισόδου νερού στον κινητήρα μέσω του φίλτρου αέρα και βλάβης των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.  Ειδικότερα, δημιουργείται ένα “κύμα τόξου” μπροστά από το όχημα και μια πίεση στο επίπεδο του νερού, γύρω  από την θέση του κινητήρα. Για να βοηθήσει τους οδηγούς, ο 2.3 λίτρων turbo diesel  κινητήρας του Terra προσφέρει ισχύ 190 ίππων και ροπή 450 Nm,  για να κατευθύνουν δυναμικά το όχημα μέσα στα περάσματα νερού.

 

 3.Κρατήστε μια σταθερή ταχύτητα και μην αφήνετε το γκάζι :  Έτσι εμποδίζετε το νερό να εισέλθει στον κινητήρα, μέσω του σωλήνα εξάτμισης. Με χαρακτηριστικά όπως το Hill Start Assist, το Nissan Terra διαχειρίζεται τις κλίσεις και τις ανηφόρες,  αποτρέποντας  το όχημα από το να κυλήσει προς τα πίσω. Διατηρεί  πίεση στο φρένο για λίγα δευτερόλεπτα, παρέχοντας αρκετό χρόνο για να μεταβείτε από το πεντάλ του φρένου στο γκάζι.

 

 4Επιχειρήστε το πέρασμα με ένα όχημα κάθε φορά : Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκαστείτε να σταματήσετε στη μέση των πλημμυρισμένων δρόμων, εάν το προπορευόμενο  όχημα ακινητοποιηθεί. Με πλάτος μόλις 1,8 μέτρα, το Terra προσφέρει αφενός μια έξυπνα σχεδιασμένη και ευρύχωρη καμπίνα και αφετέρου επιτρέπει στους οδηγούς να κινούνται ευέλικτα,  ακόμη και στα στενά πλημμυρισμένα δρομάκια της πόλης.

 

 

 5Αφού περάσετε με ασφάλεια έναν χείμαρρο, ελέγξτε για τυχόν βλάβες ή φερτά υλικά στο όχημά σας.  Ελέγξτε το όχημα και το χώρο του κινητήρα για τυχόν σημάδια από συντρίμμια και λοιπά υλικά   που θα μπορούσαν να παγιδευτούν μέσα. Χρήσιμο εργαλείο, αποτελεί  η οθόνη Advanced Drive - Assist της  Nissan, καθώς παρέχει όλες τις  απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό για το Terra,  από την πίεση των ελαστικών μέχρι το σύστημα 4x4. Το πιο σημαντικό, μέσω του Έξυπνου Κεντρικού Καθρέπτη Πίσω Θέασης, το Nissan Terra επιτρέπει στον οδηγό να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα τόσο για ολόκληρη την οικογένεια, όσο και για την πίσω πλευρά του οχήματος, μέσω μιας κάμερας στην πίσω πόρτα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...