BMW: Μαζί μας οι diesel κινητήρες για άλλα 20 χρόνια!

Υβριδικά και ηλεκτρικά είναι το μέλλον

  • -
  • -

Στην εκδήλωση #NEXTGen της BMW, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο αποκαλύφθηκε η Vision M Next concept, καθώς και η πρωτότυπη μοτοσικλέτα της γερμανικής εταιρείας. Εκεί, συζητήθηκε και το θέμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που σύμφωνα με τον Klaus Froelich, τεχνικός διευθυντής του BMW Group, τα θερμικά μοτέρ θα παραμείνουν μαζί μας για αρκετά χρόνια ακόμα. Συγκεκριμένα, για δύο δεκαετίες τουλάχιστον θα συναντάμε τέτοιους κινητήρες στα μηχανοστάσια των αυτοκινήτων της BMW και μάλιστα εκτιμάται ότι οι diesel θα “επιβιώσουν” για minimum 20 χρόνια. Ουσιαστικά θα αγοράζεις μοντέλα της εταιρείας με κατάληξη “d” μέχρι το 2040. Όσον αφορά τα μοντέλα με κατάληξη “i”, θα υπάρχουν στον κατάλογο νέων αυτοκινήτων σίγουρα μέχρι το 2050.

Παράλληλα, η BMW επενδύει αρκετό χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών και υβριδικών συνόλων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αφήνουν στην άκρη τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Froelich ανέφερε ότι είναι πιο ακριβή η κατασκευή ενός ηλεκτροκινητήρα λόγω των υλικών του. Συμπλήρωσε, ότι σε λίγα χρόνια τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, μιας και θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση μπαταριών με τους προμηθευτές να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν, βέβαια αυτό είναι νωρίς ακόμα για να το εκτιμήσουμε.

 

Μιας και οι εσωτερικής καύσης κινητήρες θα σταματήσουν να παράγονται, ο τεχνικός διευθυντής εξήγησε ότι θα σταματήσουν να προσφέρονται κάποια μοτέρ της μάρκας, όπως για παράδειγμα είναι ο 1.5 diesel. Ο λόγος είναι η άκρως δαπανηρή εξέλιξή του ούτως ώστε να ακολουθεί τα αυστηρά πρότυπα της ευρωπαϊκής ένωσης περί των εκπεμπόμενων ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...