Γερμανία: Μειώνονται τα όρια ταχύτητας λόγω καύσωνα

Η επέλαση του καύσωνα τις τελευταίες μέρες έχει «γονατίσει» την Ευρώπη

  • -
  • -

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η Ευρώπη λόγω της επέλασης του καύσωνα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μία από τις χώρες που έχουν «γονατίσει» είναι και η Γερμανία, η οποία υιοθετεί μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανάμεσα σε αυτά και ο περιορισμός των ανώτατων ορίων ταχύτητας σε μια πληθώρα αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας –κυρίως στο κρατίδιο της Σαξονίας- στα 100 km/h. Τα προληπτικά μέτρα αφορούν και τους Autobahn, ήτοι αυτοκινητοδρόμους που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπόκεινται σε όρια ταχύτητας.

Ο λόγος έγκειται στις αλλοιώσεις που έχει υποστεί η άσφαλτος, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, γεγονός που ενέχει πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Νωπές παραμένουν, άλλωστε, οι μνήμες από το καλοκαίρι του 2013, όταν οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ρωγμές σε πλήθος αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Τον Ιούνιου του εν λόγω έτους, ένας μοτοσικλετιστής που οδηγούσε σε Autobahn στο κρατίδιο της Βαυαρίας απώλεσε των έλεγχο της μοτοσικλέτας του χάνοντας τη ζωή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...