Θα νοικιάσεις αυτοκίνητο στις διακοπές σου; Τι να προσέξεις

Πώς θα αποφύγουμε τα επιπλέον έξοδα; Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος; Πώς δεν θα πέσουμε θύμα εξαπάτησης;

  • -
  • -
Θα νοικιάσεις αυτοκίνητο στις διακοπές σου; Τι να προσέξεις
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λίγο ο καύσωνας, λίγο η συσσωρευμένη κούραση από τους προηγούμενους μήνες εργασίας, λίγο το ξέφρενο πανηγύρι στις παραλίες που αναπαράγεται μέσω των social media, οι διακοπές το καλοκαίρι είναι απαραίτητες! Και επειδή διακοπές σημαίνει εκμηδενισμός της ταλαιπωρίας, πολλοί δεν το "κουνάμε" χωρίς να εξασφαλίσουμε ένα αυτοκίνητο. 

Για όλους εμάς "δουλεύουν", άλλωστε, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες μας "λύνουν" τα χέρια. Εντούτοις, εφόσον δεν προσέξουμε, είναι πολύ πιθανόν να φλερτάρουμε με αλλόγιστη ταλαιπωρία αλλά και οικονομική επιβάρυνση που ουδέποτε φανταζόμασταν.

Για την αποφυγή των παραπάνω φροντίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, το οποίο προσφέρει μια σειρά διευκρινίσεων με αποδέκτες όλους εμάς που επιθυμούμε να νοικιάσουμε όχημα στις διακοπές μας, είτε έχουμε ως προορισμό ένα νησί της Ελλάδας, είτε κάποια χωρα της ΕΕ., συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Κ. γνωστοποιεί τις υφιστάμενες παγίδες κατά την κράτηση και την παραλαβή του οχήματος, ενώ προβαίνει και σε μια σειρά συμβουλών κατά τη διάρκεια της μίσθωσης και κατά την επιστροφή του.

Πώς θα αποφύγουμε παγίδες κατά την κράτηση

Καλό θα ήταν η κράτηση να γίνεται εκ των προτέρων έτσι ώστε να έχουμε μελετήσει εγκαίρως τους όρους της σύμβασης, ζητώντας όπου καταστεί απαραίτητο διευκρινήσεις. Σε περιπτώσεις σύναψης της σύμβασης εκτός εμπορικού καταστήματος ή εξ αποστάσεως (κυρίως Online), δεν ισχύει το δικαίωμα του καταναλωτή για αναιτιολόγητη υπαναχώρηση εντός 14 ημερολογιακών ημερών με επιστροφή χρημάτων. Οι όροι και οι προϋποθέσεις ακύρωσης ορίζονται από τη σύμβαση, επομένως προσέχουμε τις ειδικές προβλέψεις και ενδεχόμενες οικονομικές επιβαρύνσεις που επιφέρει.

Διευκρινίζουμε το συνολικό ποσό οφειλής μας και τα αποδεκτά μέσα πληρωμής (πιστωτική, χρεωστική, μετρητά). Έχει τύχει η διενέργεια της κράτησης με χρεωστική και μέσω διαμεσολαβητή να δημιουργεί δυσάρεστες εκπλήξεις. Όταν κάποιοι καταναλωτές εμφανίστηκαν δια ζώσης στην εταιρεία ενοικίασης για την παραλαβή του οχήματος, αυτή αρνήθηκε να δεχθεί για τη δέσμευση του ποσού της εγγύησης χρεωστική και απαιτεί πιστωτική κάρτα ή απορρίπτει κάρτες.

Καθιστάμε ξεκάθαρο το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί για την παραλαβή του οχήματος και τι ζημιές καλύπτει, ενώ ελέγχουμε την ασφαλιστική κάλυψη ώστε να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει (π.χ. κάλυψη για σωματικές, βλάβες, θάνατο, φθορά οχήματος, ζημιές τρίτων) και αν υπάρχουν περιπτώσεις εξαίρεσης από αυτή (π.χ. λόγω οδήγησης σε ειδικές καιρικές συνθήκες).

Προσέχουμε μην βρεθούμε αντιμέτωποι με επιπλέον έξοδα

Πολλές φορές οι τιμές που προσφέρουν κάποιες εταιρείες είναι χαμηλότερες, επειδή δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των χρεώσεων που αντιστοιχούν σε αυτό που έχει επιλέξει ο καταναλωτής. Επομένως, προσέχουμε, μην γίνουμε «θύματα» παραπλανητικής διαφήμισης

«Σύμμαχό» μας έχουμε την Οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την Οδηγία 2011/83/ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών και την Οδηγία 93/13/ΕΚ σχετικά με τις καταχρηστικές ρήτρες των συμβάσεων που συνάπτονται με καταναλωτές, όπως ενσωματώθηκαν στο Ελληνικό δίκαιο (ν. 2251/199. Οι ανωτέρω υποχρεώνουν τις εταιρείες να παρέχουν σαφείς και εύληπτες πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά και τους όρους της σύμβασης, τη συνολική χρέωση και τους φόρους.

Εξετάζουμε αν υποκείμεθα σε απαγορεύσεις ή περιορισμούς: Υπάρχουν εταιρείες που για οδηγούς με ηλικία μικρότερη των 25 ετών είτε επιβάλλουν πρόσθετη χρέωση είτε απαιτούν πληρωμή με μετρητά, ενώ συνήθης όρος είναι να έχει ο οδηγός άδεια οδήγησης τουλάχιστον ένα έτος πριν από την ενοικίαση.

Παραλαβή οχήματος

Πριν την υπογραφή της σύμβασης ενοικίασης αντιπαραβάλουμε προσεκτικά τους όρους κράτησης με εκείνους της σύβασης. Αν δεν κατανοούμε τη γλώσσα, ζητάμε τη σύμβαση στα αγγλικά. «Τσεκάρουμε» τους ειδικούς όρους, όπως το αν επιτρέπεται η διασυνοριακή χρήση ή τυχόν χιλιομετρικά όρια, και κρατάμε αντίγραφα από τα έγγραφα που υπογράψαμε.

Ελέγχουμε εκ των προτέρων, τον δείκτη καυσίμου, επιθεωρούμε το όχημα για φθορές ή ζημιές και φροντίζουμε να το φωτογραφίσουμε. Επίσης ενημερωνόμαστε για τη διαθεσιμότητα εργαλείων αλλαγής ελαστικών, ρεζέρβας και εγχειρίδιο λειτουργίας του οχήματος.

Αν για κάποιο λόγο δεν είναι διαθέσιμο το αυτοκίνητο για το οποίο κάναμε κράτηση, δεν υποχρεούμαστε να πληρώσουμε παραπάνω για καλύτερο αυτοκίνητο. Αντιθέτως, αν η εταιρεία διαθέτει μόνο μικρότερης αξίας αυτοκίνητο, θα πρέπει να μειωθεί αναλόγως το οφειλόμενο ποσό.

Συμβουλές κατά τη μίσθωση του οχήματος

Εφόσον ταξιδέψαμε σε χώρα της ΕΕ, ρωτάμε για τυχόν ειδικές ρυθμίσεις οδικής κυκλοφορίας που ισχύουν  και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι τα πρόστιμα από παραβάσεις βαραίνουν τον οδηγό και είναι τσουχτερά.

Διαβάζουμε τι προβλέπεται σε περίπτωση μηχανικής βλάβης και ατυχήματος. Σε περίπτωση ενός απρόοπτου, ενημερώνουμε εγκαίρως την εταιρεία ενοικίασης. Ειδικά σε περίπτωση ατυχήματος, κρατάμε τα στοιχεία των εμπλεκόμενων μερών και ειδοποιούμε την αστυνομία. Επιπροσθέτως, μιλάμε με συνεργείο, ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης για το ποσό που θα ζητήσει η εταιρεία.

Συμβουλές κατά την επιστροφή του οχήματος

Τηρούμε το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του οχήματος, διαφορετικά επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις, ενώ για να είμαστε καλυμμένοι, ελέγχουμε το ωράριο λειτουργίας της εταιρείας.

Κατά την παράδοση, ζητάμε από εκπρόσωπο της εταιρείας επιθεώρηση του οχήματος, έτσι ώστε να λάβουμε έγγραφη βεβαίωση πως το παραδώσαμε στην κατάσταση που το παραλάβαμε. Επίσης, φροντίζουμε το όχημα να είναι εφοδιασμένο με την ποσότητα καυσίμου που προβλέπει η σύμβαση.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι καταχρηστικοί οι όροι των συμβάσεων που επιτρέπουν στην εταιρεία να κρατήσει το σύνολο της εγγυοδοσίας για πολύ μικρές ζημίες και, άρα, για ασήμαντες δαπάνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...