Ηλεκτρικό παγωτατζίδικο από τη Nissan

Το πρωτότυπο βαν, το οποίο φροντίζει να μας… δροσίζει, βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό βαν e- NV200

  • -
  • -

Πιστή στο όραμά της για ένα «φιλικό» περιβάλλον παραμένει η Nissan. H ιαπωνική μάρκα συμμετείχε ενεργά στην Ημέρα Καθαρού Αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, μηδενικών εκπομπών παγωτατζίδικο, το οποίο βασίζεται στο ελαφρύ επαγγελματικό (LCV) όχημα e-NV200.

Για τη δημιουργία του οχήματος που θα «ξεσηκώνει» με  τις δροσερές γεύσεις του τον ουρανίσκο μας, συνεργάστηκε με τη Mackie’s of Scotland, μία οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής και παγωτού που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN MICRA 1.0 IG-T 100 PS


Το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Nissan e-NV200 που μετατρέπεται σε παγωτατζίδικο συνδυάζει ένα μηδενικών ρύπων σύστημα μετάδοσης κίνησης, αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες με ζωή δεύτερου κύκλου και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπροσθέτως, το ηλεκτρικό μοτέρ του οχήματος τροφοδοτείται από μια μπαταρία 40kWh, ενώ για χάρη του… παγωτού είναι ενσωματωμένη μηχανή σερβιρίσματος, συρτάρι κατάψυξης και ψυγεία ποτών.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός τροφοδοτείται από το νέο Nissan Energy ROAM, ένα φορητό σύστημα ισχύος αποτελούμενο από κυψέλες ιόντων λιθίου που ανακτώνται από ηλεκτρικά οχήματα Nissan πρώτης γενιάς (παραγωγής από το 2010 και μετά). Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται η ευκαιρία για μια βιώσιμη “ζωή” δεύτερου κύκλου, για τις μπαταρίες ενός Nissan EV.

Το βαν πώλησης παγωτού της Nissan αποτελεί ένα αντιπαράδειγμα για τα υπόλοιπα παγωτατζίδικα που διαθέτουν ρυπογόνους κινητήρες ντίζελ, οι οποίοι, τους τελευταίους μήνες, υπόκεινται σε αυστηρά πρόστιμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...