Alfa Romeo Tonale: Ξεχώρισε στα “Car Design Award 2019” (vid)

Το μικρό «αδελφάκι» της Stelvio αποτελεί το σημείο καμπής όλων των σχεδιαστικών καινοτομιών της Alfa Romeo

  • -
  • -

Με πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων με επίκεντρο την εμφάνισή του είχε συνοδευτεί η παρουσίαση του πρωτότυπου SUV της Alfa Romeo, Tonale, το οποίο συνιστά το πρώτο μοντέλο της μάρκας που μπαίνει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με plug-in υβριδικό σύστημα.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός που φέρει το μικρότερο «αδελφάκι» της Stelvio δεν πέρασε απαρατήρητος και από τους ανθρώπους του θεσμού “Car Design Award 2019”, με το μοντέλο να κυριαρχεί στην κατηγορία “Concept Cars”.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 2.2D Q4


«Το μοντέλο συνδυάζει το Ιταλικό στιλ με μοναδικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo και στοιχεία όπως οι τέλειες αναλογίες, οι καθαρές επιφάνειες, αλλά και οι πρωτοποριακές ιδέες», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, Klaus Busse, , στο πλαίσιο της βράβευσης.

Υπεύθυνος για τον εξωτερικό σχεδιασμό της Alfa Romeo Tonale ήταν ο Έλληνας σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος φρόντισε να συνδέσει αρμονικά το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, ακολουθώντας μια οδηγοκεντρική λογική χωρίς υπερβολές και περιττά στιλιστικά στοιχεία.

To compact SUV ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα, αλλά και τους εντυπωσιακούς τροχούς των 21 ιντσών, με το χαρακτηριστικό σχέδιο που οι ρίζες του φτάνουν στη δεκαετία του 1960. Τέλος, εμφανείς είναι οι στιλιστικές επιρροές από τις 33 Stradale και Disco Volante, ενώ πηγή έμπνευσης αποτέλεσε τόσο η SZ όσο και Brera.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...