Οδοιπορικό στην Κεντρική Ασία στη σέλα μιας Honda CB500X

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης αποτίνει φόρο τιμής στον αείμνηστο Έλληνα εξερευνητή Παναγιώτη Ποτάγο

  • -
  • -

Μετά το όμορφο ταξίδι παρέα με τον γιο του στο Nordkapp της Νορβηγίας, ο φωτογράφος-δημοσιογράφος  Κωνσταντίνος Μητσάκης κάθισε στη σέλα μιας μοτοσικλέτας Honda CB500X με φόντο ένα οδοιπορικό 11.000 χιλιομέτρων στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Ειδικότερα θα περιηγηθεί στο Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, ακολουθώντας τα χνάρια του πρωτοπόρου Έλληνα εξερευνητή Παναγιώτη Ποταγού (1839-1903), ο οποίος είχε τιμηθεί για την εξερευνητική του δράση από τον βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδο Β΄, τη Γαλλική κυβέρνηση και τη Γεωγραφική Εταιρία των Παρισίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από τη γέννηση του Παναγιώτη Ποταγού, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης αποτίνει φόρο τιμής, επιλέγοντας ως αφετηρία του ταξιδιού του τη γενέτειρα του αείμνηστου εξερευνητή, την κωμόπολη της Βυτίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΑ


Οι εξερευνητικές ανησυχίες του Ποταγού αποτελούν «πυξίδα» για τον σύγχρονο ταξιδιώτη, ο οποίος, παρέα με τη Honda CB 500X επιθυμεί να συστηθεί με πόλεις που έχουν μείνει «ακίνητες» μέσα στους αιώνες.

Λίγα λόγια για τη Honda CB500X

Η CB500X φέρνει ένα crossover adventure στυλ στην τριμελή οικογένεια δικύλινδρων μοτοσυκλετών Honda μεσαίας κατηγορίας. Αναλυτικότερα, φορά έναν «ζωηρό», αποδοτικό δικύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει πλούσια ροπή και ισχύ από τις χαμηλές στροφές και ένα πλαίσιο που χαρίζει οδηγική άνεση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Η μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων εξομαλύνει τις ανωμαλίες, ενώ το φαρδύ τιμόνι και η όρθια θέση οδήγησης προσφέρουν άνεση και ορατότητα στον αναβάτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...